2022-01-21 49 瀏覽
我以前成日都返大陸食嘢,咩麻辣小龍蝦咩酸菜魚呀等等等等,喺大陸食真係又平又好味!但係而家疫情關係,冇得返大陸,喺香港其實都食得到🤣🤣 搵咗好耐,呢間肥老闆老壇酸菜魚嘅酸菜魚真係冇得頂~!! 😎門面唔算好華麗,低調但係最緊要好味!酸菜魚一大盤上枱,已經聞到麻辣味!證明湯底係真材實料煮出嚟🤤 啲魚好亂畫,一啖咬入去好似入口即溶咁😍 送飯食都真係可以食到幾碗飯㗎!另外我都好推介川味毛血旺😋 裏面材料好豐富,有鴨血、腩肉、午餐肉、魷魚,材料擺滿左一盤,見到佢嘅顏色,已經好想食!識落感覺唔算好辣,但係送飯就一流!我最鍾意佢嘅腩肉,肥瘦分布啱啱好,辣味滲入肉入面,食落超級滋味!🤤🤤