2024-03-28 14 瀏覽
今日同朋友去咗九龍城撐枱腳,睇社交平台見到幾吸引就去咗。佢主打自家制既湯底打邊爐。#菜膽鮮魚濃湯 – 佢哋既魚湯係必嗌,姐姐話要訂先有架,係佢哋每日新鮮煲出嚟同埋一日可能都係得幾煲咋。上鍋個時已經望到好吸引,滾返起就被姐姐提我哋可以飲咗湯先。飲落勁鮮甜濃濃既魚味,但一啲魚腥味都冇。而且依個煲仲有小棠菜,魚蛋,豆腐既配料,一啲都冇手軟勁足料。 淨係依個湯連埋啲配料,加多個飯/麵經已超滿足。我哋兩條友成餐飯,飲咗6~7碗😋😋 差啲唔夠湯滾牛肉食😂😂#水餃皇 – 依個係姐姐推介我哋食,試完真係勁正。每隻都係由師傅每日包既。水餃既size 比出面既大好多成個火鍋勺咁大😱,勁足料食得好滿足😍#豬牛羊拼盤 – 每種肉類都有啲,啱哂想食唔同款既我哋。全部肉質都好靚啲牛食落好重牛味👍🏻👍🏻除咗打邊爐之外,我哋仲叫咗啲前菜食吓。#三文魚剌身 – 一客有8塊刺身,但每一塊都係厚切差唔多成隻手指咁厚,仲有個種鮮甜味🤤🤤#酥炸蝦餅 – 每一塊蝦餅都好彈牙,食得出全部都係蝦膠嚟,完全冇溝其他野。炸完出嚟又唔算好油今餐我哋食得好滿足,店員姐姐仲話下次嚟可以早啲book 定房。原來佢哋有幾間大大細細既房,啱哂幾個朋

除咗打邊爐之外,我哋仲叫咗啲前菜食吓。

今餐我哋食得好滿足,店員姐姐仲話下次嚟可以早啲book 定房。原來佢哋有幾間大大細細既房,啱哂幾個朋友聚吓/一大班人聚都得。而且仲有個小朋友放電區,小朋友食完就可以去玩,大人就安心繼續傾偈食飯。

同埋今次睇中咗個象拔蚌set,諗住下次叫多幾個frd 一齊再食飯😬😬
  • 鮮蝦水餃皇
  • 菜膽鮮魚濃湯