今日去左打邊爐,揀咗間係九龍城嘅火鍋店。瀛鍋就係一間結合中日式火鍋嘅餐廳。佢地有大、中、細間包廂,每間主題都唔同,仲有冷氣同電視。而且佢地仲有個兒童玩樂場,可以帶小朋友嚟玩,仲可以帶埋寵物嚟㗎。家長可以同朋友一齊食火鍋,一邊睇住小朋友同寵物玩,好方便。佢地仲有代客泊車服務,真係貼心。打邊爐嘅蘸料都好重要,佢地有9款,包括豉油、花生醬、麻醬、蒜蓉、辣椒油等,可以隨個人口味喜好混搭,增加食材嘅風味同口感。🌟椒鹽海蝦 $168海蝦好大隻,咬落去好爽口,連個殼都鬆脆,蝦頭內都有好多蝦膏。同避風塘蒜粒一齊食,味道更加誘人。🌟自家種蘆薈海底椰窩 $128佢地嘅湯底好特別,有麻辣、鮮甜同鹹香等選擇,滿足唔同口味嘅需要。而我哋今次選擇嘅嗰一款湯定係自家種嘅蘆薈海底椰鍋,清淡得黎亦都帶啲甜味。🌟手切鴛鴦牛(小) $368肥牛切成薄片,有咬勁同鮮嫩嘅肉質。鴛鴦牛就係切成兩款厚度唔同嘅肉片,一邊係嫩牛肉,一邊係牛脷肉。煮熟之後,肉質更加彈牙,帶出兩款牛肉嘅風味。🌟棉花魚肚 $78棉花魚肚質感鬆軟,湯底配合帶出鮮味。🌟什餃(B檯)(韭菜餃)(雲吞) $98韭菜餃裡面包滿韭菜,餃皮薄軟,雲吞餡料鮮美,餛飩皮滑嫩

🌟椒鹽海蝦 $168

🌟自家種蘆薈海底椰窩 $128

🌟手切鴛鴦牛(小) $368

🌟棉花魚肚 $78
棉花魚肚質感鬆軟,湯底配合帶出鮮味。

🌟什餃(B檯)(韭菜餃)(雲吞) $98
韭菜餃裡面包滿韭菜,餃皮薄軟,雲吞餡料鮮美,餛飩皮滑嫩。

📌瀛鍋 (九龍城)
九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖