2024-01-01 546 瀏覽
今次嚟到嘅咖啡店,一進門口就飄出陣陣咖啡香味👃,令人心情都跟住舒暢起嚟。揀咗幾樣食物同飲品,寫意咁坐低,一於試下啦!先講下佢哋嘅蝦籽麵,真係有啲出奇,西式造型配上港式蝦籽,絕對係創意十足。麵條本身Q彈得黎,蕉到蝦籽嘅鹹香,唔係咸濕咸濕,啱哂愛鹹嘅朋友。嗌埋杯花生糖Latte,嗰迷人嘅花生香味喺咖啡香中融合得剛剛好,每一啖都仿佛融合咗兩代嘅美好回憶。再嚟就係麻辣三文治,麻辣嘅勁夠晒,但係又唔會過火,要數層次感絕對給足分。肉質嫩滑,麻辣夠嗆,完美俾啲唔怕辣嘅食客。最後嘅Coffeemisu,又酸又甜有咖啡味,但係啫喱口感又帶出唔同感覺,每一啖都是新鮮感覺。總括黎講,呢度嘅美食,將多元化嘅粵味發揮得淋漓盡致,令人食過一次,就會忘記唔到嗰份獨特嘅滋味。如果想探索傳統與現代交匯嘅粵式美食,呢間咖啡店絕對係你嘅好選擇!🍜🥪🍰