2024-05-04 37 瀏覽
6點前入到【三點三冰室】原來仲有下午茶食,呢度位於啟德站嘅新商場,所以又新又舒服。 我哋品嚐了下午茶的迷你美極乾炒牛河、常餐蕃茄濃湯豬扒公仔麵配鮮油多、妙齡乳鵝、狂牛、美祿暴龍和檸蜜。😍❤️蕃茄濃湯豬扒公仔麵+火腿炒蛋+鮮油多嫩滑的豬扒大大塊,Q彈的公仔麵配上蕃茄湯的酸甜口感,好味又開胃。😋 將丹麥酥多士轉做鮮油多,厚厚嘅牛油加多士,口感一流。😋 火腿炒蛋,火腿的鮮鹹與蛋的濃郁融合在一起,炒得剛好。😋🧡美極乾炒牛河牛肉炒得嫩滑,配上河粉的彈牙口感,炒得恰到好處的醬汁更是增添了牛肉和粉的風味。😋💛妙齡乳鴿乳鴿的皮烤得金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,非常滋味。😋💚狂牛非常有特色嘅特飲,這是一道以雜果、七喜、利賓納和士多啤梨雪糕組成嘅飲品。清爽口感和多種水果的組合非常開胃。利賓納令七喜的氣泡帶來了一絲微妙的酸甜,而雜果和士多啤梨雪糕提供了豐富的口感和口味層次。 打卡一流!👍💙美祿暴龍和檸蜜美祿上佈滿綿滑嘅忌廉和美祿粉,忌廉綿密而且美味可口。最後加多杯檸蜜,暖胃又滋潤。😋

❤️蕃茄濃湯豬扒公仔麵+火腿炒蛋+鮮油多

🧡美極乾炒牛河

💛妙齡乳鴿
乳鴿的皮烤得金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,非常滋味。😋

💚狂牛

💙美祿暴龍和檸蜜