2021-06-21
蘇山雞飯今日收工之後去咗長沙灣行陣等我女朋友收工,經開上次食過嘅一間抵食餐廳當然又要再食多次回味下啦度,就係區內比較出名嘅馬來西亞餐餐廳佢個名都叫蘇山雞飯芽菜走地雞飯白胡椒肉骨茶食開馬來西亞菜當然係唔少得肉骨湯同埋海南雞飯,佢哋嘅肉骨茶出名左係湯料足味道濃,肉骨茶配飯食絕對係絕配,而且佢哋嘅走地海南雞都係非常之嫩滑好好味森巴醬通菜用咗森巴醬炒出黎嘅通菜非常之入味出色,辣辣地幾香口星洲龍蝦喇沙摻摻用又粗麵條同入面啲組成嘅摻摻,配上喇沙湯底,當然就主角嘅大大隻龍蝦都非常之抵食鮮油咖央多士今日特別肚餓仲叫咗個多士食,咖央嘅椰香味好濃雪山樽仔奶茶最後叫咗雪山馳名嘅樽仔奶茶,奶茶嘅味道好出色奶同茶嘅比例啱啱好飲落零舍不同點解會令我再次幫襯一間餐廳絕對係因為佢哋抵食之餘而且提供左個好高質嘅餐飲感受,佢哋令到我覺得再次食都冇失望絕對難得
芽菜走地雞飯白胡椒肉骨茶
森巴醬通菜
用咗森巴醬炒出黎嘅通菜非常之入味出色,辣辣地幾香口
星洲龍蝦喇沙摻摻
鮮油咖央多士
今日特別肚餓仲叫咗個多士食,咖央嘅椰香味好濃
雪山樽仔奶茶