2024-02-01
🌚不夜天既生活,夜晚梗係要去食過靚飯呢間係專食唔同種類&特別款式嘅串燒既舖頭,入邊有Bar枱、出邊有露天地方✨🎨一坐低侍應就比咗一個五色繽紛嘅調味料platter - 七味粉、辣粉、胡椒、咖喱鹽、柚子鹽、綠茶鹽🎨呢碟調味料會陪住你食之後一系列嘅串燒,每條配搭唔同款式,Diy都幾得意🎨我哋坐吧枱就一路望住師傅燒,都幾大火喉,嗰陣時啲火會升到好高🔥🙉🐟燒鱈魚乾:係好脆嘅魚乾,配合啤酒,係前菜嘅好選擇🐥雞腿肉:燒到好香,熱辣辣🐤雞皮:呢個雞皮外脆,入邊就有啲油脂,好好味,完全係改變咗我對雞皮嘅想法🤣 本身雞皮已經鹹鹹地,如果再想入味啲嘅可以加辣粉🐤雞嘅內臟係呢間舖頭嘅主打,一定要試吓!🐤雞下心:細細粒,本身已經係佈滿甜甜嘅醬汁,都幾特別🐤雞食道:細細條串得好靚,幾有咬口🐤雞肉軟骨棒🥚:經典嘅食法,見到個月見已經流晒口水,雞軟骨串有口感,雞肉亦好新鮮🐷香蔥三元豚肉: 今次呢一款係配合有少少酸嘅醬油汁,去除豚肉嘅油膩感,入邊就有大蔥🐽水牛芝士煙肉卷: 水喉芝士出面包咗一層紫蘇葉,特別濃味,煙肉燒得好香🥔福岡安納芋:呢個甜甜地出邊有層皮燒到勁脆,入邊就好軟熟醬油燒飯團🍙:好靚嘅飯團,加少少咖喱鹽好
🐟燒鱈魚乾:係好脆嘅魚乾,配合啤酒,係前菜嘅好選擇
🐥雞腿肉:燒到好香,熱辣辣
🐤雞嘅內臟係呢間舖頭嘅主打,一定要試吓!
🐤雞下心:細細粒,本身已經係佈滿甜甜嘅醬汁,都幾特別
🐤雞食道:細細條串得好靚,幾有咬口
🥔福岡安納芋:呢個甜甜地出邊有層皮燒到勁脆,入邊就好軟熟
醬油燒飯團🍙:好靚嘅飯團,加少少咖喱鹽好goodest
💚抹茶厥餅:充滿綠茶味嘅餡餅好有口感