2021-05-01 133 瀏覽
呢一間cafe 我bookmark 咗好耐,都好多人去過,但最主要原因係我自己好好好喜歡村上隆花花,所以我真係好想打卡而去,餐廳唔算大,但環境好舒服,而且好光猛,餐廳放滿藝術品,放了KAWS,村上隆作品,令餐廳別有一番風味。-藝術打印咖啡原來呢一杯係凍飲,我一直以為係熱飲,基底可以選擇朱古力或咖啡,我當然會選擇咖啡啦,店員會問我想要咩公仔,原來如果有其他圖案可以send 俾佢哋,再print 出嚟,我同老公話,下次可以印阿仔個樣喎,好喇....講返杯飲品先,真的真的好靚,完全啱晒我為打卡嘅心意,面頭個層係比較甜少少奶蓋,下面就係咖啡底,一杯Cappuccino,咖啡就無太特別了,反正大家叫得呢一杯都係為了打卡,打卡我會俾10分。-丸久小山圓抹茶冰拿鐵呢一杯出奇地大杯,其實見到價錢熱&凍差幾十蚊,都覺得出奇差咁多,點知原來咁大杯喎,濃濃的抹茶味,而且飲落好滑,唔會因為凍飲而唔夠滑身,所以都唔錯。-羽衣甘藍萵苣凱撒沙律沙律菜都新鮮爽脆,面頭有麵包脆粒,份量都ok。-招牌莎樂美腸薄餅薄餅皮做到好薄好脆,面頭有4大片莎樂美腸,唔會過鹹,但無咩驚喜。-總結,性價比唔高,環境係舒,下午搵個朋友黎c
藝術打印咖啡

丸久小山圓抹茶冰拿鐵

羽衣甘藍萵苣凱撒沙律

沙律菜都新鮮爽脆,面頭有麵包脆粒,份量都ok。
招牌莎樂美腸薄餅

總結,性價比唔高,環境係舒,下午搵個朋友黎chill一下,傾吓計relax一下都唔錯,重點係黎到都係為打卡。