冬天除左打邊爐之外, 食串燒都係一個唔錯的選擇 。咁岩呢幾日又凍到飛起 ,去BBQ 真係會凍壞,搵間鋪食串燒都無咁嬲。要係銅鑼灣食好野 ,澳門逸園中心真係可以由地底食到頂樓 ,價錢一定唔會係最平 ,但以高質素食材配合舒適環境, 26樓呢間備長,都算做到幾大眾化喇 。餐廳唔算太大, 但擺位唔錯, 坐低有足夠空間感 ,木色為主,裝修配合黃光, 格調感覺高尚。餐牌清晰易明 ,大部份食物都有圖片參考 ,盡見細心 。食串燒前梗要叫番杯啤酒熱身 ,呢度係飲Kirin draught 的 ,個人雖然比較多飲Asahi ,但無咩所謂, 有得飲draught 已經開心 ! 食串燒好多時都有選擇困難呢個問題, 眼闊肚窄 ,每樣都想食 ,可惜胃唔夠大 ,荷包都唔夠厚 … 哈哈!店員提議左幾樣招牌串燒 ,係度賣個關子,唔講係乜 ,最後我地一行3人點左唔同既美食,包括雞腎 HK 32、 雞皮HK 25 、雞肝 HK28、 牛舌厚燒 HK 52、大蔥雞肉串 HK 25、 多春魚 HK 22、 豚之大腸 HK 30、自家制免治雞肉棒+溫泉蛋 HK 42、 汁燒筒魷魚HK 85 等~總個來講,每一樣串燒都做得非常之有
冬天除左打邊爐之外, 食串燒都係一個唔錯的選擇 。

餐牌清晰易明 ,大部份食物都有圖片參考 ,盡見細心 。

總個來講,每一樣串燒都做得非常之有心機,味道貼近備長炭的炭燒效果!

雞腎以原粒上 ,好好咬 ,幾特別 。

雞皮燒得十分脆口 ,無油, 有水準 !

雞肝火喉恰到好處 ,無變硬 ,正!

牛舌厚切由大排到細 ,燒得好, 咬落口感極佳, 水準之作 !

大蔥雞肉串, 唔係俾雞的脂肪位置 ,食到雞肉香,雖然瘦肉居多,但食落竟然唔會乾到似擦子膠, 有料到 !

多春魚 ,正路,夠乾身。

豚之大腸 ,有經裁剪過 ,只有少量肥膏,但一樣好香。

自家製免治雞肉棒+溫泉蛋 ,係我至愛! 隻蛋比出面食開的生蛋更有層次, 味道極佳 ,好食到想喊出黎!個汁可以點埋其他燒肉,一樣合拍又好味。

燒筒魷魚, 燒汁做得唔錯 !

食材質素係幾高, 整體唔會好似外面咁偏咸,呢一點值得一讚!

相反我鍾意佢淡淡地帶一DD的鹽味 ,而且火喉控制得真係好到位 ,咁先係食串燒而唔係食調味料 ,當然 ,想口味濃D 亦可補上少少七味粉 ,效果同樣出色。

除左食物外, 我對呢間餐廳印象都幾好, 食客唔會嘈 ,服務幾緊貼 ,常常會幫你換碟。

而且叫左食物, 佢會幾樣幾樣咁送上, 而唔係一次燒哂成排, 一次擺哂上黎 ,未食已經凍哂 。

食串燒 、嘆啤酒 ,真係無得急 ,今日睇餐牌,9點後,部分飲品仲有半價優惠! 不過地太早到, 無得享受呢個服務 ,下次啦, 食完野 ,坐低飲酒傾計 ,呢間餐廳真係一個唔錯的選擇 ,值得向朋友推薦一下呢個----備長!