2021-11-30
行完會展展覽,和朋友每人手拿幾袋戰利品去吃飯,很重呀!想吃泰國菜,晚上接近7時,來到店前,見等位的人不太多,照排!都要等半小時。拿著幾袋重物等半小時都幾勞累,但不想走來走去找吃,唯有乖乖地等。餐廳樓高3層,心裏祈求千萬不要叫我們上樓梯⋯⋯結果⋯⋯始終難逃此宿命😆上到頂樓,攰到呢!!放低幾袋重物,立即坐下,舒服晒!二人點了👇🏻🥗青木瓜沙律 $68 😒😒😒😒不好味!🥘串燒沙爹 $88 😋😋😋😋😋選了牛肉和雞肉,不會燒到乾柴,肉質juicy入味,沙爹醬甘香惹味,好食!🥘越式蝦米紙卷 $68 😒😒😒米紙厚且韌、餡料無味,麻麻哋!🥗泰式炒椰菜仔 $95 😋😋😋😋椰菜仔新鮮爽脆,炒得有鑊氣,幾好味!🍹青檸梳打 $38 😋😋味道正常。🍹鹹檸檬梳打 $38 😋😋鹹鹹酸酸,幾解渴。😅😅這店坐滿人,食物上枱後竟然一直連杯碟都未有,因為人太多,杯碟不夠😆😆我們唯有趕快將沙律和串燒吃完,用沙律和串燒碟當餐碟吃其他菜😆😆😆😆😆我們真的沒所謂,反而覺得很好笑😁飲品就真的要等杯子到才能上枱😄
上到頂樓,攰到呢!!放低幾袋重物,立即坐下,舒服晒!
二人點了👇🏻
🥗青木瓜沙律 $68 😒😒😒😒
不好味!
青木瓜沙律
🥘串燒沙爹 $88 😋😋😋😋😋
串燒沙爹(牛、雞)
🥘越式蝦米紙卷 $68 😒😒😒
米紙厚且韌、餡料無味,麻麻哋!
越式蝦米紙卷
🥗泰式炒椰菜仔 $95 😋😋😋😋
椰菜仔新鮮爽脆,炒得有鑊氣,幾好味!
泰式炒椰菜仔
🍹青檸梳打 $38 😋😋
味道正常。
青檸梳打、鹹檸檬梳打
🍹鹹檸檬梳打 $38 😋😋
鹹鹹酸酸,幾解渴。
飲品就真的要等杯子到才能上枱😄