2019-04-23
前排朋友仔同我講旺角有間好好食的串燒店,今晚同男朋友仔撐枱腳一於擇呢度!店舖唔算好大,但環境整潔乾淨,大約有十幾張枱,好在行快幾步喳,坐底無耐已經爆場,仲不停聞到燒烤香味添!睇下order 紙先,真係有好多款式,樣樣都好吸引好想試,突然間有困難選擇症經過一輪掙扎終於擇好曬,大概等左十幾分鐘陸陸續續到齊🍢墨西哥芝士雞肉薄餅薄皮香脆又足料,芝士同雞肉多到跌出黎,芝士仲有拉絲效果,好邪惡呀!🍢蒜蓉燒茄子見到有好多枱都有叫茄子,我地都忍不住叫一碟試試,茄子看似普通,但入口好驚喜,蒜蓉味好香,邊位燒到脆口,茄子肉又不會太腍🍢泰式燒豚肉 以為幾十蚊會好細塊,但原來份量挺多,肉質鮮嫩爽口,沾上泰式醬味道好夾,好抵食!最期待的串燒都黎埋!🍢鴨舌串平時大多數都係食鹵水鴨舌,滑溜溜外皮加軟嫩肉質轉做串燒一樣好食!🍢黑毛豬肋串黑毛豬肋燒得香脆,醬汁融入厚實的肉裡面,油香肉嫩!🍢雞胸軟骨串呢個同平時的雞軟骨的口感不一樣,因為係雞軟骨連雞胸肉一齊食,特別有咬口!🍢鹽燒牛舌串 - 左牛舌當然係必叫之選,厚身大粒,好有咀嚼感!簡單用鹽燒調味已經好好食!🍢牛肋串 - 右口感好似食和牛,入口即溶,超驚喜,食完一串忍不住
經過一輪掙扎終於擇好曬,大概等左十幾分鐘陸陸續續到齊
🍢墨西哥芝士雞肉薄餅
🍢蒜蓉燒茄子
🍢泰式燒豚肉
最期待的串燒都黎埋!
🍢鴨舌串
🍢黑毛豬肋串
黑毛豬肋燒得香脆,醬汁融入厚實的肉裡面,油香肉嫩!
🍢雞胸軟骨串
🍢鹽燒牛舌串 - 左
🍢牛肋串 - 右
口感好似食和牛,入口即溶,超驚喜,食完一串忍不住即刻再encore,勁推介 !
本身怕串燒食唔飽,食完要收反呢句說話,真係超超超滿足咁離開,下次一定再黎