中式粉麵向來俾人o既感覺都係d 下欄o野,同朋友食飯問大家食乜好,個個首先都會raise d 西餐呀、日本o野咁,但其實粉麵都可以有d 中高級o既選擇o既~之前食過一間sell 自己用鱷魚湯,呢間都不遑多讓,promote 湯底用上花膠同鮮魚熬製,充滿骨膠原,食個麵同時進補埋!套餐選擇都幾多,可配雜丸、烤雞扒、黑毛豬甚至係高級d 安格斯牛肉都有,麵底又可再揀魚麵、魚烏冬或者稻庭烏冬。試o左一碗城寨回憶($72,下午茶時段唔使加一),連搭一式三份前菜。城寨回憶係雜丸粉麵,牛丸好有咬口,自帶肉香;墨魚丸都好實淨,用料唔錯,魚蛋就不過不失。麵底我揀o左魚麵,食落幾特別,其實就係長條形魚蛋,口感有d 爽口,唔係米漿開出o黎一pat o個類。一心抱住花膠魚湯而來,湯底自然係重點!menu 提到個湯以天然食材足料熬足9 個鐘,味道果然鮮甜得o黎一d 都唔腥,算係上品,記住要飲埋d 湯!另外個麵附上少少豆瓣醬,一定要試下,佢辣度唔高,但有好重香料o既香氣,好能達到提鮮作用~都唔好以為呢間餐廳sell 益健湯底就一定無香口o野食,炸雞翼配薯條茶餐一樣咁吸睛。$36 連餐飲,唔使加一,價格相宜,當係輕食
食物

前菜小食

魚皮餃
魚麵

城寨回憶 ($72)

都唔好以為呢間餐廳sell 益健湯底就一定無香口o野食,炸雞翼配薯條茶餐一樣咁吸睛。$36 連餐飲,唔使加一,價格相宜,當係輕食又得,進取d 補錢加個小食甚至一個麵都得。
炸雞翼配薯條茶餐 ($36)
炸雞翼配薯條茶餐

基本o既咖啡奶茶唔使加錢,但實在有太多看似好吸引o既特飲揀,當然要試番下。朋友點o左杯凍朱古力(加$8),我則叫o左愛爾蘭忌廉咖啡(加$13),飲落似藍山咖啡o個類,就是散發住獨特氣息,跟住可能加埋焦糖,總之就係正!
凍朱古力 (加$8)
愛爾蘭忌廉咖啡 (加$13)
食物
魚皮餃
魚麵
城寨回憶 ($72)
炸雞翼配薯條茶餐 ($36)
凍朱古力 (加$8)
愛爾蘭忌廉咖啡 (加$13)