2020-03-06
如果要👧🏻講中西式素食既例子,齋菜同沙律一定走唔甩,但為食既👧🏻今次搵左啲唔同食法既素食介紹俾各位朋友仔。呢間餐廳俾👧🏻既感覺好似間cafe咁,坐得好舒服,同朋友一齊黎食嘢傾計感覺都唔錯😊晚餐時段有Dinner set供應,👧🏻同👦🏻分別揀左西式煮法同中式煮法既食物,跟住就同大家介紹下味道上有咩分別啦。前菜包括左兩款小食,分別係麻醬牛蒡青爪粉皮同埋泰式鮮果沙律,粉皮落左好多麻醬所以👦🏻👧🏻都覺得食落比較膩,相反另一款鮮果沙律感覺清新同開胃。苜蓿牙手卷分別有配蘆筍或者芒果牛油果既,手卷入面包苜蓿牙既口感好清爽,加上唔係包飯唔會整淋塊紫菜,包蘆筍會比較清淡,而包芒果牛油果就會有水果香甜味。餐湯都係有兩款可以揀,分別係西式既忌廉湯同埋中式既燉湯,忌廉湯因為有白松露所以好香同好濃郁,而中湯比較清飲落好舒服。主食👧🏻揀左大啡菇鮮豆包栗子紫薯焗千層闊條麵,每層麵中間舖滿左唔同既蔬菜,每嗒食落都有唔同既口感;👦🏻就揀左牛肝菌栗子芋頭野菌啫啫煲配糙米飯,呢個煲仔菜上枱非常香,而且入面好足料,醬汁惹味得黎又唔會太鹹。甜品就揀左唔洗另外加錢既椰香紫薯千層糕同柚子乳酪蛋糕,千層糕口感煙韌同好香椰子味,柚子乳
前菜
苜蓿牙手卷
餐湯
主食
甜品
就揀左唔洗另外加錢既椰香紫薯千層糕同柚子乳酪蛋糕,千層糕口感煙韌同好香椰子味,柚子乳酪蛋糕就好清香,柚子既酸甜減輕左乳酪個濃郁既味道。
每次都會透過以下6大方面評分(滿分:30分)
味道 : 4.25 / 5
環境 : 4/ 5
外觀 : 4/ 5
價錢 : 2.5 / 5
服務 : 3.75 / 5
回頭率 : 4 / 5
總分 : 22.5 / 30
性價比
呢度晚市設有每人最低消費,如果係想散叫既朋友仔記得留意番個價錢嗌得夠唔夠錢呀,講番個Dinner set先,一個套餐都包左幾多野食,而且唔同烹調方法既素食可以帶俾顧客新鮮感,每論中意中式定西式都一定會搵到中意既素食🤤