2023-06-13
Happy Friday lunch 想食好d,又想食甜品,就去左靚靚PHI,裝修文青舒服,以乾花草假樹作裝飾,配以柔和燈光,簡約富文藝氣氛,食物水平很高質又精緻,店員服務態度都好好🥰✨巴馬火腿吐司🍞 $89呢個好好味,吐司重蛋香同奶味,上面嘅巴馬火腿肉質柔軟,咸香與吐司中和,都配左牛油果醬同蜜糖,同個吐司都好match😝✨慢煮牛面肉闊條面🍝 $98闊條麵軟硬適中有彈性,配蕃茄肉醬,都幾掛汁,味道酸酸甜甜,牛肉燉得好軟身又入味,入口有濃郁既肉醬味道同牛味😋✨經典伯爵茶梳乎里 $158餐廳既梳乎里好受歡迎,幾乎每張檯都會order。每份有3大個厚身嘅梳乎厘, 一球雲呢拿雪糕,仲有黑糖脆脆、煙煙韌韌既麻糬等配料,再淋上伯爵茶醬,賣相都已經好吸晴。梳乎里鬆軟綿綿,空氣感強,微微濕潤,充滿蛋香,入口即化既感覺,正呀🤤✨抹茶鮮奶🍵 $42✨焦糖脆脆鮮奶咖啡☕️$45店員話抹茶鮮奶用左兩種抹茶,抹茶層次的茶香融入了鮮奶的滑順口感與滿滿的奶香,帶著沈穩的茶香味,焦糖脆脆鮮奶咖啡都好飲,帶濃郁焦糖香氣☺️
✨巴馬火腿吐司🍞 $89
✨慢煮牛面肉闊條面🍝 $98