2022-01-17 55 瀏覽
今日Lunch time約咗朋友去一間靚靚嘅Cafe食嘢,之前佢哋有免費派過朱古力所以就見到佢哋餐廳嘅裝飾非常之靚好啱晒打卡,而且佢哋有好多唔同口味嘅疏乎厘非常吸引我😍🤤今次我哋叫咗一個意粉同埋一個疏乎厘仲加咗一個芝士蛋糕share食☺️辣蕃茄蟹肉扁意粉佢哋依個辣蕃茄蟹肉扁意粉嘅辣度係偏辣,我哋要求要小辣,意粉嚟到嘅時候見到佢嘅賣相都非常靚,非常適合用嚟打卡,而且佢嘅蟹肉份量都非常之多,悶悶嘅蟹肉同意粉撈埋一齊食非常有口感😃Tiramisu 梳乎厘佢哋都有好多款唔同口味嘅疏乎厘,但係我哋覺得最吸引嘅都係依個Tiramisu口味!因為佢嘅疏乎厘隔離會有好大舊tiramisu蛋糕,一次可以嘗試兩個口味😍而且將tiramisu加埋疏乎厘一齊食都非常正,有淡淡香濃嘅咖啡味和疏乎厘的蛋香味!北海道芝士蛋糕佢嘅芝士蛋糕都非常特別,佢係比較軟身嘅芝士蛋糕,餅底似係曲奇餅,芝士蛋糕嘅口感兩層都唔同嘅,係一個都幾值得試嘅芝士蛋糕,芝士蛋糕旁邊仲有一啲白朱古力碎可以一齊食,增加口感💛泡沫玫瑰鮮奶泡沫玫瑰鮮奶嘅泡沫份量適中,而且非常香濃嘅玫瑰味,非常推薦喜歡飲玫瑰口味嘅朋友😆最後我哋仲叫咗一個白茶,可以沖淡一

辣蕃茄蟹肉扁意粉

Tiramisu 梳乎厘

北海道芝士蛋糕

泡沫玫瑰鮮奶

最後我哋仲叫咗一個白茶,可以沖淡一下!

位於中環嘅Cafe都有好多要行上山,依一間係難得唔使上山而且又裝修得非常之靚可以打卡嘅Cafe!