2024-03-05 12 瀏覽
呢間新開位於中環都爹利街嘅bar係以海洋為主題,環境好舒服好靚靚,仲有DJ現場打碟添。佢嘅 signature cocktails 係由以七大洋命名,切合番海洋theme,仲有non-alcohol version,啱哂唔想飲酒嘅客人。今凝揀左兩款藍色嘅cocktail 🦋同2款小食 🍔 Mediterranean Sea $160呢款其實係Vodka base,再加上蜜棗、杏仁,飲落酸酸甜甜,加左蛋白口感好特別,貝殼內裝著藍色海藻液,倒入後杯cocktail就會變成藍色,好夢幻!Indian Ocean $160呢款其實係以芒果糯米飯為靈感,用左whisky,印度既椰奶,檸檬草,馬達加斯加香草,花生,菠蘿,Yogurt,同埋芒果調製而成既Cocktail,面頭嘅海苔片有紫菜味,仲有藍色jelly,有啲飲緊波子汽水嘅感覺,整體感覺偏甜易入口😍Tacos of the Sea (6 pcs) $148Mini Tacos 共三款,包括芫荽蟶子配蔥粒、泡菜章魚、虎蝦,好特別。作為芫荽控,最中意就係芫荽蟶子,好開胃!Seafood sliders $128其實佢係迷你漢堡包夾住章魚芝士魚餅,

今凝揀左兩款藍色嘅cocktail 🦋同2款小食 🍔

Mediterranean Sea $160

Indian Ocean $160

Tacos of the Sea (6 pcs) $148

Seafood sliders $128
其實佢係迷你漢堡包夾住章魚芝士魚餅,咬落爽口彈牙,食落熱辣辣,大推!