2024-03-31 674 瀏覽
入到去已經覺得個環境氣氛很好,因為裏面有live Band,個女仔唱歌超好聽!兩個女仔夜晚聽吓歌傾吓偈飲下酒好寫意💕佢嘅嘢食同埋雞尾酒好出色!INDIAN OCEAN $160Peanuts, pineapple, coconut milk, lemon grass Amrut whisky, yogurt whey, chilly, lemon grass, mango, rice starch, vanilla有好多種材料,呢一杯整體感覺好甜,非常之易入口,好啱好似我咁好鍾意好甜嘅口味,我都飲咗少少花生醬嘅味道,好鍾意好鍾意MEDITERRANEAN SEA $160Honey mix, Italian Gin, Dry Marsala wine, Almonds syrup, Egg white, Lemon juice, Pastis呢一杯相對會清新帶少少酸味,不過佢嘅酒味比較重,好似我咁容易醉就不太適合Tacos of the sea (6 pcs) $148我更加欣賞佢嘅小食!六塊一口taco,上面放滿海鮮,最鍾意蝦沙律那一個,超好味Mini Seafood Sliders

INDIAN OCEAN $160

MEDITERRANEAN SEA $160

Tacos of the sea (6 pcs) $148

Mini Seafood Sliders (3 pcs) $128
三個迷你漢堡包,裏面係墨魚餅,通常飲飲下酒都會有啲肚餓,細細個迷你好可愛又好食

2024-03-21
  • Sea baby tacos
  • Indian Ocean
P Lounge by Plaisance採用海洋主題設計,裝潢展現出海洋日光透過水面的波紋效果,照明裝置更像水母般優雅飄盪,處處流露出海洋氣息,讓人彷如置身水底世界,享受怡人舒適的drinking moments,是一場仿佛在深海般神秘浪漫的cocktail date!👭Japanese Slipper $160Tanqueray no.10, midori, italicus, yuzushu, lemon, egg whiteSpumoni  $160Don Julio blanco, campari, daiyame imo shochu, muscot vinegar, grapefruit, perrierCold Cut Platter Served with Toasted Bread $188Tacos of the sea ¢148Japanese Slipper味道清新獨特,這杯cocktail在燈光下呈熒光綠色,映得特別吸引,Tanqueray no.10白蘭地的base加入了幾款酒,尤其是柚子酒加入檸檬和蛋白容易入口。Spumoni口感清新酸甜,味道入口即化,
裝潢展現出海洋日光透過水面的波紋效果,
照明裝置更像水母般優雅飄盪,處處流露出海洋氣息,
是一場仿佛在深海般神秘浪漫的cocktail date!👭
Japanese Slipper $160
Spumoni  $160
Tacos of the sea ¢148
Japanese Slipper味道清新獨特,
這杯cocktail在燈光下呈熒光綠色,映得特別吸引,
尤其是柚子酒加入檸檬和蛋白容易入口。

Spumoni口感清新酸甜,味道入口即化,
用了Don Julio白朗地、卡麥波利羅茴香酒、日米甜酒及無花果醋調合而成,
上面放有了一塊西柚果肉點綴,
賣相同樣不錯。
冷切拼盤配烤薄吐司頗為豐富,
碟上放有多款精緻的風乾火腿,
我自己最喜歡自製開心果腸,
肉身中間真的吃到有開心果碎的口感,
整體是一道非常豐富和開胃的小食。
海鮮Tacos好像fine dining菜式一樣!
造型小巧別緻,外面一層的taco非常酥脆,
有三款味道,分別是八爪魚、小刀蜆和蟹肉,
海鮮經過恰到好處的調味和烹調,
帶來咸香滋味。
最後一定要讚讚這裡的前菜——腰果和花生
色澤金黃,口感香脆惹味,調味特別好吃!!!
P Lounge by Plaisance
G/F, 1 Duddell Street, Central
情人節
4天前 0 瀏覽
跟住班友去晚餐,緊張之餘又期待,我哋就黎咗中環嘅P Lounge by Plaisance🌇👭。天啊,依度嘅環境好舒服,食物又多元化,真係性價比極高嘅選擇!我哋就先食咗個Veg Platter🥦🍅。份量貼心,食落口份外健康。食到其中嘅蘑菇都幾唔錯。脆口嘅生菜同新鮮嘅蕃茄更係加分項目,讓人愛不釋口 😊人人都話,蔬菜有助健康,但係我添加嘅係,好食嘅蔬菜更能幫助身體!👍再嚟,當然喺我哋嘅Turkey Cordon Bleu啦🍗。火雞肉質量高,肉質香嫩,好好食,真係一次滿足嘅享受。再加埋貝內茲醬,每一啖都成件事啱啱好。本來以為已經滿足,點知重有個Sole Meuniere (檸檬奶油比目魚🐟)出奇制勝。檸檬奶油比目魚之所以出色,唔單止係因為佢嘅新鮮程度,更因為佢嘅口感好好,再配埋醬汁,食落口香滑鮮嫩。最後,我哋點咗個Atlantic Ocean雞尾酒🍹。渾身散發著淡淡嘅威士忌氣息,口感滑潤,以至煙熏嘅清香,整體感覺係性價比極高!總括而言,我哋嘅飲食體驗都算滿意。(沒有用餐優惠)

總括而言,我哋嘅飲食體驗都算滿意。

(沒有用餐優惠)
2024-09-14 0 瀏覽
最近我發現咗一間位於中環嘅餐廳,叫做P Lounge byPlaisance。呢間餐廳環境舒適,亦都有好正嘅西式美食可以選擇k。約咗朋友去聚會。首先嚟講講佢嘅午餐Set Menuc,可以揀一個主菜,再去任食新鮮嘅沙律吧。成個set都超值抵食,實實在在價錢相宜,味道令人上癮。再嚟試Sliders呢個又香又辣嘅迷你漢堡。麵包好鬆軟,肉餡肉質香嫩,配搭得啱啱好嘅法式白乳酪醬汁,入口即溶,每一口都飽滿口腔,好有飽足感,好味到不得了!最後佢個Turkey Cordon Bleu,烹調得非常到位。配上顏色鮮艷嘅貝納茲醬,口感酥脆,當咬到佢嘅時候,個味直頭人心,令人一試難忘。好食到爆啊!P Lounge by Plaisance,集合咗高質素食物同舒適嘅環境,佢嘅餐點質素之高,價錢之美,真心推薦大家去試。

首先嚟講講佢嘅午餐Set Menuc

2024-09-11
最近同朋友嚟咗位於中環嘅P Lounge by Plaisance,價錢合理性價比仲要好高😌🍽️。最重點係佢嘅任食salad bar好豐富,質素仲要勁高,好多種選擇🥗🥙而且每樣食材都好新鮮,好過酒店自助餐。由於選擇好多,我就選咗個(Bourguignon)勃艮第燉牛肉,oh my god,真係好入味同香到爆!個牛肉配上白飯,塊肉食落口又香又滑,有種好舒服嘅感覺🥘🍚。我仲揀咗個(Seafood Risotto)海鮮燴飯。講真,我食過最好嘅海鮮燴飯得獎者就係呢個,質地幼滑,食落口好juicy,又有淡淡的奶香氣味🥘🍤。至於嗰個(Veg Platter)蔬菜拼盤,因為我平時食蔬菜驚個種熟到開始黑,但呢到就全部蔬菜都好新鮮,保持左本身嘅口感同味道🥦🥒,真係無得輸。

同一班朋友相約,我哋揀擇咗去P Lounge by Plaisance 喺中環歎中午飯。一入到去之後,呢間西式酒吧餐廳㗎環境悠閑😌 ,裝潢都好有質素👌。食品部份,我哋揀咗佢嘅午餐set menu。首先,任食嘅salad bar選擇就真係好豐富,新鮮嘅蔬菜🥗同秘製沙律醬就已經知道今日有口福啦🥕🥦。我哋又揀左個「Croque-Monsieur,」,係火腿同斯卡摩札乳酪做成嘅。咬落去㗎口感真係酥脆,荷包蛋🍳同火腿🥓嘅滋味就混合成一款超好味嘅脆餅。再黎就係Sole Meuniere檸檬奶油比目魚,配埋貝納茲醬,魚肉滑嫩,而檸檬🍋奶油嘅酸味同魚嘅鮮味非常匹配。一咬落去,喉頭落肚,滿嘴都係一種酸鮮甜嘅滋味呀。當然最吸引人嘅就係佢哋嘅草莓蛋糕🎂。蛋糕上就係新鮮到爆嘅草莓🍓,淡淡嘅甜味同一粒粒茂盛嘅草莓,真係好食。

2024-09-10
2K
今個星期五,我同朋友一齊嚟到位於中環嘅「P Lounge by Plaisance」。嚟呢度其中一個原因就係佢個環境超級舒適🥰,牆上嘅藝術裝飾加上幽雅嘅燈光,成個氣氛既高尚又悠閒。入到去之後, 首先令我地感到驚喜,就係個氣氛非常舒適,😉。之後我哋就點咗份Pate en Croute,鵝肝同雞肉再加豬肉嘅配搭真係一流,啲肉好juicy,入口即溶,味道非常之濃郁,口感層次相當豐富!!!Veg Platter就係一大盤嘅蔬菜,有各種各樣嘅選擇,超健康又美味。再配埋杯酒🍷,一度覺得自己好似變咗健康達人🥦。主菜就係Bourguignon,用大把紅酒燉製,肉質好嫩滑。而且,成盤又好香又好新鮮,法式嘅煮法令呢道菜成為一個非常獨特嘅選擇😊。總括嚟講,「P Lounge by Plaisance」係一間好正嘅酒吧餐廳,適合熱愛西餐嘅朋友同我咁嘅美食愛好者。如果你都鍾意試新嘢,一定一試難忘,我保證你會愛上呢度嘅😉🍷。✅評分:味道 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】服務:⭐️⭐️⭐️⭐️【4】衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️【4】整體評分:😋【笑】

✅評分:
味道 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️【4】
衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】
抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️【4】
整體評分:😋【笑】
我對飲食特別有要求。特登同大家分享一間位於中環既P Lounge by Plaisance。因為朋友聚會,環境輕鬆,食物高級,我好中意呢度👭🎉🍽️首先入到去,我哋要點既:🥗 Caesar Salad 🥗由鯷魚同水瓜子醬配合而成既沙律,咬落去口感脆脆既同新鮮,健康同美味!足料真係好好食,好fresh,好想再食啊!😋👌🌮 Sea Tacos 🌮海洋風味塔可,口感鮮嫩嘅帶子加埋Octupus + Chili/ Shrimp + Curry/ Abalone + Lemon 成個菜就upgrade晒啦!變幻多端嘅海鮮風味,實在係每一口都有驚喜,一定唔可以錯過!🦐🌮👍最後當然係嚟個飲品環節做美滿結尾🍸 Earl - Tini 🍸伯爵馬丁尼,伯爵茶香整合佛手柑金酒,口感清新又精神。無論係朋友聚會定係輕鬆一吓都好岩飲,享受一下人生悠閒時光啦🥂🌃😊總括嚟講,想享受西式酒吧嘅風味同氣氛,「P Lounge by Plaisance」肯定深得你心❤️

首先入到去,我哋要點既:

🥗 Caesar Salad 🥗

足料真係好好食,好fresh,好想再食啊!😋👌

🌮 Sea Tacos 🌮

最後當然係嚟個飲品環節做美滿結尾

🍸 Earl - Tini 🍸

咁多餐廳,你又點揀呢?我想recommend 下大家一間位於中環既超正西式酒吧餐廳 -P Lounge by Plaisance! 呢度佢西式食品, 同美酒正! 輕鬆又時尚既氣氛, 一入到去就好喜歡!😍午餐set menu⬅️餐牌上面有好多選擇,揀一個主菜,然後任食既salad bar,好豐富,都幾高級,選擇有好多👍Beetroot tartare⬅️既新鮮又好食,甜菜嘅顏色好吸引,食落口味道好特別,應該係佢烹調方法特別,每一口都充滿驚喜!😝Sourdough Basket & Seaweed Butter⬅️自家制既酸種麵包 再配上海藻奶油,味道實在太特別,夠味又唔過鹹,一試難忘😋Seafood Risotto⬅️ 燴飯質地好軟滑,再配上豐富嘅海鮮,每一口都係咁既新鮮同濃郁,好滿足!🥰Sea Tacos⬅️好彈牙既海鮮塔可,整體口感好爽口,每一口都有一種海鮮味,真係超正!你一定要試吓!😜無論你係想體驗好味既美食,定係去個悠閒氛圍嘅地方放鬆一下,P Lounge by Plaisance都係一個好選擇! 適合任何場合,無論自己一個去,定係同朋友去聚會都好啱!

2024-09-03 29 瀏覽
呢間位於中環親切溫馨嘅「P Lounge by Plaisance」,佢唔止好吃,而且佢嘅服務同環境一流! 😊 ✨白飯。講真,我驚你唔會信 呢度嘅白飯好粒粒分明, 唔會過硬過腍,未食過咁好食嘅 米!🍚🤭✨Chicken Blanquette。白汁雞肉,肉質香嫩!,質感好肉好彈牙,同無得彈嘅奶油口感!真 係係白汁雞肉中嘅翹楚! 食落口真係有驚喜 ✨Seafood Risotto。一試難忘!海鮮燴飯!整到滋味十足,軟硬度恰到好處,新鮮海鮮,鮮美!😝 ✨Sea Tacos。你鐘意食海鮮?嚟到呢一定要試吓呢度嘅海洋風味塔可尼! 脆皮配海鮮贏得 你心,真心超好食呀! 任何一款變化嘅海鮮塔可你都會愛上: 辣味十足嘅赧魷魚, 濃郁風味嘅咖 喱蝦, 鮑魚清新嘅檸檬口味,簡直完美!💖 ✨Atlantic Ocean。唔係只係食物好飲,而且雞尾酒要好過頂! 一啖威士忌配上椰子味,係口 腔入面產生一種完美嘅滑順感。你試過椰子同威士忌一齊飲嘅感覺未?🥥🥃充滿氣氛嘅環境,出色嘅食物,貼心嘅服務,就係我對呢到既總結啦! 👌

Chicken Blanquette。白汁雞肉,肉質香嫩!

🥥🥃
如果想一間食物新鮮,環境舒適嘅餐廳請朋友食飯,那你就應該揀「P Lounge by Plaisance」!呢度嘅環境真係好chill,加上佢地提供超正嘅食物,真係好抵食呀! 🍴♦️午餐set menu♦️首先,就要嚟一set佢哋嘅超抵午餐set menu。一個主菜加上任食嘅salad bar,唔洗諗,直接揀!雖然佢話係salad bar,但係食物真係多到我都挑到眼花繚亂,多野簡到不得了!😋♦️Sourdough Basket & Seaweed Butter♦️一試「Sourdough Basket & Seaweed Butter」,你就會明白咩叫做簡單就係美。自家製酸種麵包配上海藻奶油,雖然簡單,但係味道同口感都有驚喜。麵包好鬆脆,裡面又香軟,配上奶油就變得更惹味,一試難忘! ♦️Cold Cuts♦️再來就係「Cold Cuts」,一試呢個食物,你就會愛上佢!由魚火腿到章魚香腸,概括嘅食物種類豐富,好juicy,味道令人上癮,口感好好,襯啤酒簡直係絕配!👍♦️Chili Chocolate Mousse♦️最後當然要試下甜品啦!一啲都唔會過甜嘅「Chili Chocolate Mousse」,帶

♦️午餐set menu♦️

♦️Cold Cuts♦️

♦️Chili Chocolate Mousse♦️
最後當然要試下甜品啦!一啲都唔會過甜嘅「Chili Chocolate Mousse」,帶點辣味,甜中有辣咁,又融合咗蜂蜜同生薑嘅味道,質感口感都非常之佳😍
2024-08-28 20 瀏覽
P Lounge by Plaisance,一間美食寶地,今次終於有機會過嚟試吓佢嘅晚餐喇!💫鯷魚Caesar沙律做為前菜嘅鯷魚Caesar沙律,混上新鮮嘅水瓜子醬,正就係一個字,當你輕咬一口,口感蔬菜之餘更加有鯷魚嘅鮮甜,味道令人上癮,仲有一啲人哋無嘅香氣,tasty爆!馬鈴薯泥.Mashed potatoes我哋試吓個馬鈴薯泥,真係超入味好香!馬鈴薯泥有種特別的滑潤口感,柔滑細緻,正到無得輸,喺入口後更加覺得有一種說不出的順滑! 😺😸蔬菜拼盤.Veg Platter我哋黎試下蔬菜拼盤,佢完全體現出新鮮同美味嘅“和諧"。食落去好清甜,份量又足夠,清爽無負擔,可謂健康又抵食。👍🏼👍🏼檸檬奶油比目魚.Sole Meuniere主菜我哋揀咗檸檬奶油比目魚,用貝納茲醬嘅配搭下,魚肉香嫩,入口即化!用心烹製嘅魚肉食落去令人回味無窮,仲有一種 creamy同酸檸檬的完美融合,感覺好美好,味道獨特! 👏🏼👏🏼柚子乳酪慕絲蛋糕.Yuzu cheese mousse cake最後當然唔少得個甜品呀!柚子乳酪慕絲蛋糕,濃郁的乳酪,柚子的酸甜味道,質地柔軟。金黃色的蛋糕給人一種典雅的感覺,我超愛呢道甜品,

鯷魚Caesar沙律

馬鈴薯泥.Mashed potatoes

蔬菜拼盤.Veg Platter

檸檬奶油比目魚.Sole Meuniere

最後當然唔少得個甜品呀!柚子乳酪慕絲蛋糕,濃郁的乳酪,柚子的酸甜味道,質地柔軟。金黃色的蛋糕給人一種典雅的感覺,我超愛呢道甜品,每一bite都食得好滿足。

下次我一定會再嚟P Lounge by Plaisance食!
2024-08-26 24 瀏覽
星期五嘅夜晚,唔想留喺屋企,所以約埋三五知己去中環P Lounge by Plaisance飲返杯嘢,食返餐嘢,輕鬆下。呢度間酒吧環境都幾好,服務又貼心,加上食物又好食,完全符合我嘅胃口👏🏻。首先,我地先黎返個任食Salad Bar嘅沙律,選擇超多,色彩繽紛,就算係見到都覺得好新鮮,啲蔬菜又好鮮嫩,啲醬料都好👍😋。其中既Beetroot Tartare,個味道一流,紅菜頭嘅甜味同Salami嘅咸香完全夾,再配上自製嘅酸種麵包同埋奶油,啲味道簡直係新鮮到爆!😻飯好重要,P Lounge by Plaisance嘅白飯正正好好😊。飯粒質地細膩,甘香入口,真係好滿足。Chicken Blanquette,雞肉又香又嫩,再加上奶油和蔬菜的組合,口感又好,好好食😍。Veg Platter啦,啲蔬菜新鮮,清新爽口,味道真係一流😻。最後,食埋個甜品,啲草莓蛋糕鮮甜可口,配上滑嫩嘅馬斯卡彭奶油,味道濃郁又好味😍👏🏻🍰。總括嚟講,我哋今次食得好滿足,餐廳環境舒適又有氣氛,加上食物又新鮮又好食,性價比極高,再加埋個優質嘅服務,都真係值得一試,下次一定會再黎。👏🏻😃😁👍🎉🌟🍽️

2024-08-22
  • Veg Platter
今晚就揀左黎中環嘅「P Lounge by Plaisance」,我想同啲朋友一齊食個好晚餐,享受下舒服嘅環境同d優質嘅食物。☺️首先,我試下個「Croque-Monsieur」換上火腿通斯卡摩札乳酪,真係一入口就卜卜脆!😉食落去非常抵讚,乳酪風味馬上就走出黎,陣陣煙燻味,令人食完仲好想再食!跟住,「Turkey Cordon Bleu」,伴貝納茲醬,真係好好食!肉卷超厚肉,一夾入口有種法式風味,火雞肉嘅香味喺口中緩緩展開!😃再黎,法式勃艮第燉牛肉「Bourguignon」,用紅酒燉製,肉食落去好juicy,賣相相當抵讚!仲一路燉到肉質嫩滑,好有口感,有種法國傳統風味落去就係幾好食!🥘飲品Hit嘅就係個「Earl-Tini」,伯爵馬丁尼,佛手柑同埋伯爵茶風味嘅金酒,真係好清新提神!即刻就令人一試難忘!🍸😍點完所有菜式,服務員好友禮貌咁將菜品一一放上黎,並解釋吓食材來源,烹調方法等,我同朋友食得好開心,每一道都感到好滿足,每一樣食物都呈現出住處嘅用心同專注。真係,黎到「P Lounge by Plaisance」真係一次極高質素嘅體驗!

🍷食物好多🍷!餐廳以豪華西式午餐同高級酒吧為主打!入到去之後,環境超高級舒適,忍唔住影咗好多相既,上載到社交平台同大家分享先!📸💫開胃菜1️⃣任食Salad Bar。覺得好高級! 好新鮮呀!嗰個食物選擇幾豐富喎⁉️好多款式嘅沙律可以揀!😆2️⃣Quinoa沙律同Beetroot tartare都係salad bar可以拎到既,真係健康飲食嘅最好選擇。食呢啲健康食材口感好特別,同埋佢哋嘅醬料香味喺口中迴盪,想再試多幾次!🥗💫主菜3️⃣Bourguignon。好厚肉,超推介💖,唔知佢點燉得咁入味,好好食!同埋嗰啲肉嫩滑程度恰到好處,驚喜之處數之不盡!4️⃣Sole Meuniere。味道醇厚嘅比目魚!魚肉好新鮮,好juicy!比目魚嘅又香又滑嘅口感令人重新定義魚嘅味道!😌口感好好,一試念念不忘,真心推介👍💫飯後甜品一餐之中,飯後甜品扮演咗舉足輕重嘅角色!5️⃣Yuzu cheese mousse cake。食得頭先,柚子嘅酸甜味交織喺口中,食得好開心有種慕斯蛋糕噉嘅感覺!對於鐘意食甜品嘅人嚟講,呢個已經好足夠喇!🎂個Menu仲有好多選擇,真係一次都唔夠,下次叫多幾個朋友一齊黎再試💖💖!

💫開胃菜

💫主菜

💫飯後甜品
一餐之中,飯後甜品扮演咗舉足輕重嘅角色!