2013-05-27 253 瀏覽
近排唔多開心,就決定同好朋友去TEA一TEA去啦~~話晒甜品係女人釋放壓力既良藥。提前左成個月訂,但都係得4:30呢一轉。心諗咁晏好無TEA既感覺,但都算啦~~去到之後都要等左成10分鐘先入得去。咁我地2個女仔就叫左個TEA FOR 2 啦~~由於佢包埋出面既DESSERT BUFFET,所以就急不及待就出去拎野食。朱古力撻幾好味,中間唔係實的的,仲係軟心。士多啤啤都唔錯,開頭以為係硬既芝士,點知係軟身個隻,但唔漏。Chocolae Brownie最好味,有朱古力應有既苦味~~唔記得粉紅色呢件係咩,只記得佢靚靚咁,點知甜到阿媽都唔認得。另外兩件無特別呢3款Marcoon都麻麻,做唔到出面煙UN既效果。但唯獨欣賞佢綠色個款,有淡淡既JASMINE茶味,味道係好味的。只1係技巧唔得。又係一個甜死人既布甸主角終於到。佢係一個STAND,放係側邊。我覺得要拎野食好唔方便,因為特登要朋友拎先得。佢既咸點好好味。有燒雞三文治。唔算乾。又有一個MINI版既雞漢堡。佢係全餐最好味。個汁好味,塊雞JUICY。GOOD~青瓜卷同三文魚配餅乾等大路野麻麻。其實佢既SCONE唔係特別難食。只係食開既SCONE

朱古力撻幾好味,中間唔係實的的,仲係軟心。

另外兩件無特別
又係一個甜死人既布甸
青瓜卷同三文魚配餅乾等大路野麻麻。
其實佢既SCONE唔係特別難食。只係食開既SCONE都會有自製既果醬,有果肉等。但佢係用一樽樽好普通既醬,我覺得浪費左個SCONE。
呢碟甜點,除左個MARCOON好味之外,其實都好難食。白色個杯係蛋白加唔知咩,酸到爆。個藍莓撻無味。個蛋糕仔好乾。但好奇怪,呢個MARCOON唔知係唔係第二個師父整。佢呢個做到煙UN既效果~~
最近飲番杯清清地既檸水過濾一下~
題外話/補充資料: 我覺得以HK$260+10%既價錢食到一個TEA加甜品BUFFET係好抵。但可能我對佢期望太高,所以失望極高。再加上個日有幾個外國人食野,勁大聲講野同拍掌,唔知仲以為去左BAR。令原本諗住可以靜靜地食個TEA,最後都唔得。完全無左個重RELAX既感覺。
2013-05-26
  • 咸點