餐廳: JJJ Korean Steakhouse & Bar
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-05-10 79 瀏覽
今晚老公帶我去食好嘢😆試咗中環雲咸街嘅一間高級韓式扒房平時食扒都係食西式多高級嘅牛扒配韓式的食法都係第一次餐廳門面低調而神秘 真係要花點眼力才發現到入到去又另一番景象,高級得來又帶點Modern全程有專人幫我哋燒烤燒得好好,又會等我哋差唔多食完一款再燒下一款,服務十分好👍🏻首先嚟杯Cocktail 🥃 Hulk $160 - Absinthe, Vanilla, Lime係屬於Signature cocktail 酒精濃度會高啲,味道唔錯🍸 Pineapple $140- Gin, Golden Pineapple, Honey呢杯係我嘅,我都係揀返杯酒精濃度低啲,容易入口,味道仲好好飲前菜:🥗 House Salad $100有沙律菜、青瓜、海澡,蔬菜新鮮爽口,配上酸酸地嘅汁,食完好開胃😋🐮 Beef Tartare $280即係生牛肉,廚師喺你面前刨芝士,同埋撈生雞蛋,味道好好,食到牛肉嘅甜味,而且份量都好多👍🏻主菜:到咗我最期待嘅主菜🐂 Premium Butcher’s Cut $580/pp侍應會幫你燒烤,而且仲燒得好好👍🏻包括:🐮USDA Prime 45 days Dry
今晚老公帶我去食好嘢😆

試咗中環雲咸街嘅一間高級韓式扒房
平時食扒都係食西式多
高級嘅牛扒配韓式的食法都係第一次

餐廳門面低調而神秘
真係要花點眼力才發現到
入到去又另一番景象,高級得來又帶點Modern

全程有專人幫我哋燒烤

首先嚟杯Cocktail

係屬於Signature cocktail
酒精濃度會高啲,味道唔錯

前菜:

🥗 House Salad $100

🐮 Beef Tartare $280

主菜:
到咗我最期待嘅主菜

侍應會幫你燒烤,而且仲燒得好好👍🏻

包括:
🐮USDA Prime 45 days Dry Aged Ribeye
🐮2 Chef Selected USDA Prime Cuts
🐮JJJ House Marinated Galbi
美國農業部認證嘅頂級熟成肉眼扒,餐廳有自家熟成櫃,經過45日,牛扒風味極全佳,每一啖都係享受。
廚師發板另外兩款,一款係Chuck Eye (Top grade),另一款係US Tenderloin 。
三款牛扒都好淋,好juicy同美味,尤其熟成牛扒真係好正!
最後一款係韓式牛肋骨,預先醃好咗,調味啱啱好,有另一番風味!

燒烤完畢後,跟住嚟個飯

🍛 Beef Rice $480
炒飯底再配上牛肉,乾蔥,乾蒜
侍應好細心,首先問我哋食唔食飯焦?
跟住就會喺你面前,將香蒜牛骨髓同飯撈勻,再冚埋個蓋焗多一陣就食得😋
有好多牛骨髓,成個飯都好香

甜品
非常特別,喺自家製嘅雪糕

🍨 Ginseng Ice cream 有人蔘味嘅雪糕,加上vanilla,甜得來帶點甘,但又出奇哋好食
🍨 Makgeolli Gelato 係一種韓國大米整嘅雪糕,特別得來又幾好味,又香又滑

每碟份量都幾大,吃完超滿足🥰
Beef  Tartare
Cocktail  -Hulk,  Pineapple
House  Salad
Premium  Butcher’s  Cut
Beef  Rice
Gingseng  ice cream,  Makgeolli  Gelato
生日
Beef  Tartare
Cocktail  -Hulk,  Pineapple
House  Salad
Premium  Butcher’s  Cut
Beef  Rice
  • JJJ  Premium  Butcher’s  Cuts
  • Beef Tartare