2018-12-08 29 瀏覽
今日去中環整錶!老婆好想食壽司🍣但係又因為約咗人一齊去睇戲!所以要搵快而好味嘅小店😬呢間小店係專整日式卷物!仲可以選擇自己喜好嘅食材又或者由餐廳設計嘅款式都得㗎🤨🍣🍣🍙Chotto Maki🍣🍣🍙餐廳有一個自助區,提供特色嘅便當🍱和飲品供選擇!不過係冇酒精嘅飲品😏然後提供六種 Signature Rolls 四種 Classic Rolls 四款。 Sushi & Sashimi各有特色🤩Mango dynamite $70因為有芒果嘅關係非常鮮甜美味!而且帶點酸帶點甜😋加上天婦羅蝦非常新鮮!加上飛魚子和青瓜絲脆脆的口感!配搭鰻魚汁👍👍C-Dragon $70賣相好精緻!有鰻魚有天婦羅番薯🍠大量嘅飛魚子!加上蛋黃醬和鰻魚汁😋😋Beef-Iyaki $70鍾意牛肉的我點會錯過呢!牛肉嘅香味俱全!又有腐皮又有牛油果加上大量嘅炸蒜片非常香口!層次豐富配以特製自家醬汁和鰻魚汁😏😍Spice me up $72呢款係有少少辣辣地嘅!不但有鰻魚同埋碎帶子!日本泡菜紫菜青瓜絲帶出清爽口感!仲有個新鮮配搭就係蘋果啫喱添!夠意思

🍣🍣🍙Chotto Maki🍣🍣🍙

然後提供六種 Signature Rolls
四種 Classic Rolls
四款。 Sushi & Sashimi
各有特色🤩

Mango dynamite $70

C-Dragon $70

Beef-Iyaki $70

Spice me up $72
呢款係有少少辣辣地嘅!不但有鰻魚同埋碎帶子!日本泡菜紫菜青瓜絲帶出清爽口感!仲有個新鮮配搭就係蘋果啫喱添!夠意思啊😏

整體我覺得餐廳非常乾淨🤩而且材料新鮮👍👍創意無限🤩
  • C-Dragon