2022-09-27 2290 瀏覽
📍Hong Kong📍#D仔的擇星之旅 8½ Otto e Mezzo BOMBANA 米芝蓮3星 ⭐️⭐️⭐️米芝蓮大家成日都係食法國菜,今次就黎試下意大利菜。我對意大利菜只覺得有意大利粉,Gelato。🍨今日一試究竟睇下有乜好食!按照慣例,分享3個最愛菜式。1. Homemade Cavatelli 自家製貝殼粉,食落有啲咬口。自家製始終唔同啲有啲口感。配上海鮮既湯底,有鮮甜既味道。呢度菜仲配上小小龍蝦同海膽令到成度菜更鮮。🦞2. Sgroppion呢個其實就係雪芭,檸檬酒同有氣酒已成。🍋最後上碟既時候仲會加上小小既檸檬皮。成件事超級Fresh,但唔會有好濃烈既酒。最正係佢唔係成個雪芭直接上比你,係佢係你面前整,Shake Shake Shake🤣3. Limoncello Soufflé不在菜單中既菜式,但呢一道在令到我驚艷。又係檸檬味🍋既一道甜品,Soufflé 超級空氣感,又係有一種超Fresh既感覺。亦都唔會太甜。好好味😋其實今次黎到有啲對食物同服務上有幾大失望。話說男朋友仔想試好耐,所有生日特登Book左枱。唔知係唔係著得Smart Casual 啲,但樣又細唔似可以消費,本人
📍Hong Kong📍

#D仔的擇星之旅
8½ Otto e Mezzo BOMBANA
米芝蓮3星 ⭐️⭐️⭐️

1. Homemade Cavatelli

2. Sgroppion

3. Limoncello Soufflé

其實今次黎到有啲對食物同服務上有幾大失望。話說男朋友仔想試好耐,所有生日特登Book左枱。唔知係唔係著得Smart Casual 啲,但樣又細唔似可以消費,本人又酒精敏感唔可以叫酒所以呢啲員工有啲唔太想理我地。🙂連Bombana 本人出黎枱枱都有去吹下水,唯獨係唔黎我地個枱。😂我真係笑左。之後食到某一道菜完全無海鮮但食到塊好似魚鱗既膠片出黎,我就好無奈。男朋友仔都話算啦,但我覺得下?!幾千蚊食餐飯,米芝蓮比人忽視都算啦。仲要加左料都唔出聲?唔得!我最後都出左聲,之後佢地拿拿聲拎走左個塊野走 (我連相都未趕得切影)。之後就行返出黎,比左個甜品餐牌我,叫我揀一樣保返數。🌝 佢大概意思係咁啦,但我完全Feel唔到佢有歉意。😠所以最後先有個Soufflé食到。只可以講我只會食一次就算無下次。可能我地個樣生得唔夠高貴,又無咩啲大大個Logo既名牌去。🤷🏻‍♀️

💰價錢: HKD $ 1500-2000 /Per One

😋味道: ❤️❤️🖤🖤🖤