2015-06-17 2218 瀏覽
晚上8時45分左右進店,一入到去,伙計就逼你快快落order,話乜都無哂,得返燒鵝,之後我點左個燒鵝瀨。 燒鵝整得唔錯,皮下有少少油脂,也不會太肥,皮也很脆,不過都沒有太大驚喜。瀨粉質感普通,湯唔夠熱。 跟餐無俾甜酸梅子醬,要同夥計request先拎黎。 食到一半,接近9時,可能趕收工,燈熄了一些,冷氣關掉(搞到我之後10分鐘都好熱,食到出哂汗),即時店內靜了下來,此時店內還有一半人未走,大家都有點驚愕,真的要這麼趕嗎?之後伙計收哂錢,收哂D檯面其他野,一個二個望住你,好似希望你即時離開,好讓他們可以盡快收工。總結:食品質素是中上,但服務態度真的很有問題,而且全香港好多其他燒鵝飯店也可以有這個食物水準,甚至更好~

瀨粉質感普通,湯唔夠熱。
跟餐無俾甜酸梅子醬,要同夥計request先拎黎。

燒鵝瀨
2015-06-16