龍亭

Lung Ting Teppanyaki
2025-07-13 301 瀏覽
最近好多朋友介紹呢間鐵板燒,不過佐敦唔係好順路,原來中環都有分店,咁今日早咗朋友嚟食生日飯啦。一開始服務態度都好好,有問我哋有啲咩唔食得或者敏感,然後逐度做到菜就慢慢上啦。我自己最鍾意呢個生蠔,因為好開胃,食物非常新鮮,而且完全唔使點汁都好好食,份量好大差唔多食咗個前菜就飽啦。我朋友就揀咗呢個海膽前菜,試咗佢一啖海膽,真係好新鮮,而且味道啱啱好,好適合作為一個前菜。我自己最鍾意呢個燒煮鮑魚,鮑魚份量大講,但係食落好新鮮,口感好好鮑魚雖然冇好多調味,但係好彈牙好好食。因為我哋唔食牛,所以轉左豚肉。但係估唔到豚肉都咁出色,佢嘅調味啱啱好,而且豚肉好香,雖然佢切得好薄,但係咁啱可以吸晒啲汁,真係非常推薦。呢個銀鱈魚西京燒又係一流,佢嘅調味好淡,但係食得出魚嘅新鮮味,而且唔使點執都好好食,因為佢嘅魚嘅新鮮感已經蓋過晒所有醬汁。間餐廳性價比好高,而且食物嘅質素都好好,下次都一定會再嚟啊。