2024-06-20
呢間AOAO係以翡翠為主題,裝潢典雅得嚟又好有時尚感,餐廳分咗唔同區域,有大枱、有Bar枱,又有室外座位,每區都有唔同嘅感覺!好適合情侶、三五知己嚟Chill吓一坐底,先有兩客前菜:味噌蒜頭同牛蒡漬物蒜頭醃得好香,會一粒接一粒咁食唔停,牛蒡就有少少酸味,都幾開胃。Akagai ($138)首先入口既係洋蔥絲的香氣。蘆筍清新,赤貝非常爽彈,好鮮甜,又好厚肉😚👍🏻入面加左幾滴辣汁,原來都幾辣!慢慢滲出,不過提鮮一流。Shredded Celtuce Salad ($68)纏綿係一齊的萵苣絲好似食麵咁,好爽好清新的口感下,柴魚湯汁的味道更顯鮮甜。欣賞佢再加入左蘿蔔蓉同魚籽,進一步豐富個鮮味。啖湯清新得黎好舒服。Caramelised Pumpkin ($88)焦糖脆南瓜日本南瓜塊好香甜。有啲比較軟糯,有啲就冇咁熟會爽口啲 。南瓜表面包裹住甜甜嘅焦糖脆皮😛,甜入心但食唔停口Charcoal Grilled Eel ($228) 炭燒鰻魚真係喺炭爐入面拎夠炭出嚟滾熱佢🤩🤩視覺效果一流!成間餐廳瞬間充滿咗炭烤鰻魚嘅煙燻香氣😲 食落唔單止魚肉爽彈,魚身非常厚身,啖啖都好香魚味,油脂感重。 感覺有啲似
好適合情侶、三五知己嚟Chill吓
牛蒡就有少少酸味,都幾開胃。
Akagai ($138)
蘆筍清新,赤貝非常爽彈,好鮮甜,又好厚肉😚👍🏻
入面加左幾滴辣汁,原來都幾辣!慢慢滲出,不過提鮮一流。
Shredded Celtuce Salad ($68)
Caramelised Pumpkin ($88)
日本南瓜塊好香甜。有啲比較軟糯,有啲就冇咁熟會爽口啲 。
南瓜表面包裹住甜甜嘅焦糖脆皮😛,甜入心但食唔停口
啖啖都好香魚味,油脂感重。 感覺有啲似食緊鱔咁,好似自己係第一次食鰻魚咁嘅味道,好新奇🤩
再揤啲檸檬提鮮,簡單係人間美食
A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando ($328) 和牛竹炭包
鎖住晒啲肉汁。牛塊嫩滑,肥瘦比例多過7:3,有豐富的油脂感。加上適量千島醬,
味道融和在一起,好味😋 可惜嘅係其中一嚿有筋咬唔開,少少嘥咗個啖肥美嘅肉添
Double Fromage ($68) & Matcha Cheesecakes ($68) 雙層及抹茶芝士蛋糕
L'incomparable ($148)
加上Earl Grey、Cointreau、Honey、Egg white、Merlot同提子汁調味,
一聽就知道層次好豐富。而當中提子味會較突出,其他味道夾埋令人有種深邃又回味嘅感覺。
更唔洗講嘅係,杯酒嘅外形真係好靚,十分適合打卡。
Moscow Mule ($118)
味道較清爽,除咗有青檸嘅香酸味外,仲有淡淡薑嘅澀味,兩者十分平衡,
飲落都幾舒服,又有層次。