2025-06-09
係Pure 做完運動,行去隔離荷李活道新開嘅耀華力食飯,真係有驚喜 👍 餐廳行泰式街頭風格 🍹
🌟🌟 Pork Skewer (豬肉串燒) 4 pcs:呢個係我最鍾意嘅一款!真係超級出色 👍👍 👍 串燒燒得好香,外皮微脆,入面嘅豬肉仲保持到多汁,好味到停唔到口。其實就咁食已經好夠味,配埋佢哋特製嘅醬汁,簡直一流。可encore 既菜色 🫶🏻
🌟🌟Pad Thai (泰式炒河粉):Pad Thai係經典嘅泰國菜,呢度做得好地道。河粉炒得啱啱好,入面有蝦,花生碎,味道好平衡,好開胃。
🌟🌟Stirred Fried Beef (炒牛肉):牛肉炒得好嫩滑,完全冇韌嘅感覺。配埋太陽蛋,造型一流,啱晒打卡 🫶🏻
🌟🌟Tom Yum Kung Soup (冬蔭功湯):呢個湯夠辣,啱晒鍾意食辣嘅我。湯入面有好多蝦,有成三隻大蝦,仲有菇同檸檬葉,味道好鮮,又帶少少酸辣,好提神。
🍹🍹Thai Collins:呢款雞尾酒好特別,lime + lemon gingererass,混合咗泰式風味同傳統嘅酸甜味,幾好飲。
🍹🍹鮮椰子:椰子水好甜,涼浸浸,好啱夏天,飲完好滿足。
耀華力嘅食物同飲品質素真係好高,
🍹🍹鮮椰子:椰子水好甜,涼浸浸,好啱夏天,飲完好滿足。
耀華力嘅食物同飲品質素真係好高,特別推介佢哋嘅串燒同Thai Collins! 店員服務都好好,好貼心咁解釋餐單 ,好客令人好舒服 👍👍👍 七百幾蚊兩個人,下次再嚟過 🫶🏻🫶🏻