2022-01-21
~ Tiramisu 疏乎厘($118)🍮tiramisu加疏乎厘睇個名都知道邪惡😏。疏乎厘食落去好有空氣感☁️,夠晒軟綿😚。tiramisu可能係用嚟配搭同埋中間已經有一pat cream🍨所以就整得比較硬身少少🤔,唔係索咗好多咖啡🤓。一啖加晒疏附厘 ,cream同埋少少Tiramisu有齊晒三重口感啊😋。~墨汁海鮮意粉($92)🍝呢個一入門口已經見到人食🤤,所以自己都忍唔住嗌🤭。呢個係用咗魷魚圈作為配菜🦑,墨汁食落去鹹鹹地加上少少海鮮嘅鮮味都唔錯😌。咁啱隔離喺塊鏡🪞,食食吓望到自己成口都係黑色勁搞笑😂,大家叫呢個嘅話記住留番啲飲品漱下口先好走呀🤪。~Lotus焦糖芝士脆餅($48)🍰食落去感覺啖啖都係cream cheese😂,中間幾層就放咗lotus嘅餅乾碎😌。如果大家係黎飲咖啡當甜品食打下卡都唔錯嘅🍰,不過如果好似我咁又係疏乎厘又係Tiramisu😅,食到最後就可能有啲滯口啦😗。~ Cappuccino($38)☕️呢度普通嘅咖啡可以有三隻唔同嘅豆俾你揀🧐,咁當然係叫nutty啲㗎啦😎。~ Tiramisu coffee($52)☕️原先以為只會喺上面薄薄地加一層Tiramisu咖啡
~墨汁海鮮意粉($92)🍝
~Lotus焦糖芝士脆餅($48)🍰
~ Cappuccino($38)☕️
~ Tiramisu coffee($52)☕️
原先以為只會喺上面薄薄地加一層Tiramisu咖啡粉😌,點知呢杯係直情將甜品同埋咖啡融為一體🤩。最底層係比較fruity嘅espresso底☕️,上面就係半杯嘅cream再加上咖啡粉🍨,仲有埋個手指餅添😙,真係直接當甜品都得😜。