餐廳: Tokio Joe
資訊:

2024-05-08 17 瀏覽
好耐無去中環,最近返工經過呢度,發現到間之前一直無留意嘅日本菜,所以就打算試試。今次叫咗幾款嘢食,首先佢會上咗支豆先,知道作為餐前小食,正常發揮。我哋另外亦都有點咗個吞拿魚刺身沙律,吞拿魚雖然薄切,但都有十幾塊,而且好多生菜感覺好fresh。之後再上齊刺身拼盤,叫做並刺身盛盒。拼盤上面有六款,睇落好新鮮嘅刺身,包括三文魚吞拿魚劍魚,赤背等等,食落都算鮮甜,對得住個價錢。主菜就叫咗個吞拿魚刺身蟹鉗海膽丼,吞拿魚同拼盤嘅質素一樣,蟹鉗望落幾大隻,肉質都算爽口,重點係個海膽就真係好好食,好鮮同一啲苦澀味都無。LKF roll其實就係金箔吞拿魚卷同埋黑魚子龍蝦卷。兩款都唔錯,有金箔影相幾靚,不過食落都係得吞拿魚味,啲飯有用醋醃製過,酸度剛剛好。最後追加咗三文魚同吞拿魚壽司,仲有兩串牛舌,牛舌切得幾薄,燒完之後充滿油脂,值得再叫。

2024-04-26