2天前 0 瀏覽
位置係LKF..吃完正嘢就可以落去飲杯野chill下..十分之好..嚟呢度感覺有d似番屋企咁,唔使淋吃咩..交比華師傅就得啦..距仲會記得你鍾意吃乜同唔吃d乜..吃吃下又會叫你同距飲番杯傾下計當晚吃完前菜、刺身、吃左個蠔之後…😩😩我就叫華師傅可以唔使上d熱食了…因為個蠔太正..吃左4 round😅(本人喜愛吃蠔.仲要加埋本人喜愛既紫蘇葉..其實仲想叫多幾round😌)..再加埋個海膽飯..完美的一晚

❀ Tokio Joe #中環 ❀❗️蘭桂坊超過20年老字號 omakase驚喜多籮籮❗️——————————————————位於蘭桂坊嘅日本餐廳,裝修富有濃厚居酒屋感覺,原來已經開業超過20年。餐廳推陳出新,新穎嘅卷物一向係佢哋嘅賣點之一。而家晚市嚟到有omakase選擇,包括多種前菜、壽司、刺身、燒物,大部份味道都幾特別又好食😋環境氣氛相對輕鬆,並非高級omakase餐廳咁拘謹,甚至有啲人都會飲得幾醉,不過服務都算還好,最緊要係食物好味🤣!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Matsu $1400 pp♥ 吞拿魚淮山伴生蛋黃蛋黃醬非常濃稠,撈埋滑溜嘅吞拿魚一齊食,配上爽口嘅淮山,真係好開胃☺️.♥ 前菜三道有極高質超好食嘅焗蠔,芥末蛋黃醬配上芝士真係極之濃郁。隻蠔creamy到無得頂!另外仲有紫蘇葉三文魚天婦羅🍤、鮮味左口魚包香蔥及蠔慕絲,幾特別。.♥ 鮮蟹肉海膽魚子醬跟住有個一口前菜。將三樣最鮮味嘅高質海產配埋一齊,鮮甜海水味喺口中爆發出嚟都幾滿足🥰.♥ 刺身分兩輪呈上。第一輪係薄切油甘魚配上香蔥、酸汁。呢道就相對普通。然後再有粒貝、石門貝、中拖羅、油池魚、牡丹蝦、帶子,質素不過不失。最後仲有炸蝦頭,充
❀ Tokio Joe #中環 ❀
❗️蘭桂坊超過20年老字號 omakase驚喜多籮籮❗️
——————————————————
位於蘭桂坊嘅日本餐廳,裝修富有濃厚居酒屋感覺,原來已經開業超過20年。餐廳推陳出新,新穎嘅卷物一向係佢哋嘅賣點之一。而家晚市嚟到有omakase選擇,包括多種前菜、壽司刺身、燒物,大部份味道都幾特別又好食😋環境氣氛相對輕鬆,並非高級omakase餐廳咁拘謹,甚至有啲人都會飲得幾醉,不過服務都算還好,最緊要係食物好味🤣!
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ Matsu $1400 pp
♥ 吞拿魚淮山伴生蛋黃
吞拿魚淮山伴生蛋黃

♥ 前菜三道
前菜三道

♥ 鮮蟹肉海膽魚子醬
跟住有個一口前菜。
鮮蟹肉海膽魚子醬

分兩輪呈上。
第一輪係薄切油甘魚配上香蔥、酸汁。呢道就相對普通。
油甘魚

最後仲有炸蝦頭,充滿蝦膏,幾香口。

壽司
個人認為壽司質素反而仲好,尤其有超級肥美嘅大拖羅,油香十足,一向唔好吞拿魚嘅我都極之鍾意。
刺身同飯嘅比例亦非常恰當,飯會相對細嚿少少🤏,食晒都唔會太滯。
壽司

另外居然仲有一嚿辣吞拿魚脆脆飯,外圍飯粒好似米通咁香脆,中間心嘅飯粒就比較軟熟,配上大量辣辣地嘅吞拿魚茸,非常好食😋!
辣吞拿魚脆脆飯

♥ 西京燒銀鱈魚
另一道驚為天人嘅菜式!
銀鱈魚絕對唔罕見,但烹調得咁香甜滑溜嘅真係第一次食!
魚皮微脆,肉質入口即溶,油香滿分💯配上甜甜地嘅西京燒以及千島醬,世界級好食!
西京燒銀鱈魚

♥ 舞元菇清湯
♥ 茶碗蒸
蒸蛋滑到不得了,內裏亦有多種唔同餡料,高質。
——————————————————
✨整體味道: 4.2/5
✨環境裝修: 3.8/5
✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 3.7/5
✨再訪興趣: 3.7/5
💞整體來講
Omakase當中包括各式各樣嘅菜式,無一伏位,甚至有唔少都幾出色。不過留意氣氛係相對輕鬆,絕非高級餐廳vibe。但真係好味又飽肚😆幾鍾意!

吞拿魚淮山伴生蛋黃
前菜三道
鮮蟹肉海膽魚子醬
辣吞拿魚脆脆飯
西京燒銀鱈魚
2021-06-12 1368 瀏覽
今次試嘅日本菜係位於蘭桂坊Tokio Joe好多朋友都有推介,我哋今晚就去試試先😍◭ Joe’s Seared Sushi Combo $320(Seared Toro, Seared Wagyu Beef, Grilled Salmon)三款壽司入面最正係和牛,入口即溶😋其次當然係拖羅壽司,好肥美;最後係炙燒三文魚壽司,不過不失🙊◭ House Special Roll $195 呢到有多款特色卷物,我哋揀咗牛油果軟殼蟹卷,食嘅時候,軟殼蟹仲有暖暖地👍🏻好鬆脆😆◭ Beef Amiyaki $280呢款網燒牛肉醬汁味道好特別,同牛肉味道好夾,望落似好細碟,大概二人份量,兩個人食啱啱好Tokio Joe 壽司好明顯比其他壽司店係偏細件,但味道同食材高質、新鮮,整體不錯的👍🏻我哋遲下會再去試埋佢嘅廚師發辦同其他卷物🥰
今次試嘅日本菜係位於蘭桂坊Tokio Joe
好多朋友都有推介,我哋今晚就去試試先😍

◭ House Special Roll $195

◭ Beef Amiyaki $280

讚1.好多年前食過,經過再黎,原來變左裝修,感覺好似光猛左好多2.款式係多左野揀,叫左吞拿魚卷物、焗蠔、漬刺身,卷物係幾好味噃,吞拿魚茸劈得夠碎,魚肉有油香,焗蠔果層醬料少少酸酸地,幾開胃,蠔肉都多準,刺身既汁都惹味彈1.卷物又好壽司又好,啲飯都有啲硬身

1.卷物又好壽司又好,啲飯都有啲硬身
一直留在家中抗疫, 我跟老公是慕名而來, 滿心歡喜好期待去Tokio Joe 的。但是甫進入餐廳量完體溫, 就已經聽到壽司師傅好大聲除低口罩喺下巴隔住幾張枱咁同客人嗌 “司琪姐, d 野好食嘛?” (我仲以為做戲嗰個李司琪, 但係望吓又唔係) 個sushi bar 喺餐廳嘅正中心,全餐廳嘅人都聽到。我問帶位嘅侍應哥哥”壽司師傅做嘢唔使帶口罩嗎?” 侍應哥哥帶點尷尬答”我會同師傅講”。到我地坐低壽司師傅仍然好似喺茶餐廳咁個口罩掛住喺下巴大大聲同嗰台客人傾偈。侍應姐姐擺低餐牌, 我又再問”壽司師傅做嘢唔使帶口罩嗎?” 侍應姐姐好有禮貌咁同我講”佢咁做係唔啱嘅, 我去同佢講”。然後佢即刻去壽司師傅講。壽司師傅聽完之後態度不屑, 好唔順氣咁樣帶返個口罩上佢塊面。我善意地同壽司師傅講”你掂完口罩要洗手喎” 佢嘴角上揚一臉得戚咁答”我對手要掂壽司係唔可以用酒精消毒嘅”。我心諗咁你就唔好拉開個口罩講嘢啦。佢連洗手嘅意欲都冇。此刻我地就決定離開餐廳, 因為我地唔敢食佢對手掂過同佢啲口水噴落嘅壽司。現場所見有差唔多一半人係外國人, 可能佢哋唔識得分辨呢個根本唔係一個日本師傅, 而只係一個茶餐廳級數嘅中國

現場所見有差唔多一半人係外國人, 可能佢哋唔識得分辨呢個根本唔係一個日本師傅, 而只係一個茶餐廳級數嘅中國人師傅。

其實餐廳嘅setting不錯, 侍應服務也很好, 但係喺中環地舖有咁嘅格局收呢個價錢, 而有一個咁樣質素嘅壽司師傅..... 不了....
2020-04-19 2274 瀏覽
Been here over 10 times mostly for business lunch , consistent good service and good food. It’s a bit dark inside but I personally like the vibe, tables are pretty close to each other but acceptable. Will come back for sure

2020-01-11 2429 瀏覽
老牌與潮流並存嘅新派居酒屋,由菜色設計到環境裝修,完全冇諗過會係一間開咗超級廿年嘅老店,隔咗咁多依然咁潮不愧為蘭桂芳餐廳正因為開咗咁多年,最近餐廳推出新menu當中有個rock and roll combo,結集咗六款唔同風格嘅新派卷物,見證廿年嚟飲食潮流嘅變遷。由最初嘅經典彩虹卷到慢慢轉為炸物同牛油果為主調,再到加咗微辣嘅免治魚蓉甚至將壽司拎去炸,當然到最新潮流索性將牛油果取代壽司米成為無飯卷物眾款當中至愛spicy tuna crunch,底部壽司飯炸至黃金色加上頂層堆到成座山嘅吞拿魚蓉,魚蓉除咗打得幼滑仲加咗少少脆片增加口感,層次感非常豐富。另外新menu嘅其他菜色都好吸引,兩款前菜均以吞拿魚為主要食材,沙律用幼嫩且重魚香嘅赤身位配以淋上酸甜並重嘅沙律醋汁,兩者結合相得益彰而吞拿魚他他更加係完美表現新派日菜嘅風範,將魚油香極重嘅拖羅打成軟滑非常嘅魚蓉狀,同時混入帶有墨西哥風嘅微辣脆脆以增添口感,再用生菜包住嚟食,以清新感解決膩口嘅問題,成件事非常出色至於主菜方面就偏向穩重路線,燒牛肉夠惹味,除咗微焦香仲帶牛香,而且以芝麻醬增甜減膩,令味道上再多點變化,同時又唔會搶咗個牛味,好過大

至於主菜方面就偏向穩重路線,燒牛肉夠惹味,除咗微焦香仲帶牛香,而且以芝麻醬增甜減膩,令味道上再多點變化,同時又唔會搶咗個牛味,好過大把淨係識用和牛然後淨係識食肥油零牛味只靠調味料嘅餐廳好多倍

另一款燒鱸魚更係上天堂之作,魚肉質感超嫩滑唔洗點咬已經滑入喉嚨,而且魚油香濃,加上味噌同蛋黃醬配合令味道更香口,更有日式醬燒嘅風格。當然作為蘭桂芳嘅餐廳,呢度仲有好多唔同種類嘅清酒同調酒,愛酒之人都可以暢食暢飲呢
2019-12-25 1659 瀏覽
總廚整壽司不斷講粗口, 不斷說話, 做壽司最基本小說話的原則都不會, 還收天價。銀雪魚味道非常一般, 整體來說品質真的很一般, 總廚鴻話滔滔, 多少口水會噴在食物上, 衛生讓我十分擔憂, 我真的不想發表這個問題, 因員工服務態度良好, 真是一粒老鼠屎搞死全家。希望該店認真和該總廚談論一下基本做壽司的要求, 日本人對做壽司是十分嚴謹, 不要讓這種服務態度變成正常。還有該餐廳是老少咸宜, 當時還有小朋友在, 真的顧及一下客人的感受。
2019-12-12 1315 瀏覽
朋友相約我到蘭桂坊食飯,餐廳叫Tokio Joe。孤陋寡聞既筆者第一個反應係,有無搞錯地方呀?Kyoto Joe我去過好幾次,Tokio Joe直頭未聽過喎!好在,呢個朋友一向了解筆者既無知,沒有因而恥笑我。餐廳剛出了新Menu,其中包括了Rock & Roll Combo,概括而言,既有新菜色,同時亦保留了一些經典,一於向這個餐牌進發吧~        先整個蕃茄打開胃口,清甜多汁的蕃茄,簡單配以黑醋,自然清新又醒胃,有時做事真的不用太花巧的。接著是吞拿魚沙律,睇相片或許是看不出來,因為吞拿魚已被滿滿的沙律菜覆蓋著。Tuna的新鮮程度無容置疑,鋪面的沙律菜蔬爽口,根本不用太多dressing去作點綴。辣吞拿魚茸,我曾在同系的Kyoto Joe嚐過。香辣的味道幾合心,柔軟的吞拿魚茸混入脆米,豐富了層次。主角的Rock & Roll終於登場,是六款,合共十二件的卷物,主要是以吞拿魚及三文魚為主角,再作出變化。香辣的吞拿魚茸再度出場,但今次是以炸過的脆飯糰來取締生菜。米飯包裹著三文魚天婦羅,是我首次見識的創意產物。叫Rainbow的一款係以牛油果、蟹柳及玉子等作餡料,上面再鋪上吞拿魚或三
朋友相約我到蘭桂坊食飯,餐廳叫Tokio Joe。

好在,呢個朋友一向了解筆者既無知,沒有因而恥笑我。

主角的Rock & Roll終於登場,是六款,合共十二件的卷物,主要是以吞拿魚及三文魚為主角,再作出變化。香辣的吞拿魚茸再度出場,但今次是以炸過的脆飯糰來取締生菜。米飯包裹著三文魚天婦羅,是我首次見識的創意產物。叫Rainbow的一款係以牛油果、蟹柳及玉子等作餡料,上面再鋪上吞拿魚或三文魚。看上去最柔軟的一件,係以青瓜包裹住吞拿魚刺身及牛油果,有趣。
年紀大了,還是要有點熱食才舒服,烤海鱸魚其實蠻肥美的,然而麵豉醬及蛋黃醬下得太兇,那股甜味有些少喧賓奪主的感覺。

看似沒太多的食物,但其實幾飽肚,或者係我哋眼寬肚窄。
2019-12-03 1554 瀏覽
樂與怒的音樂我喜歡源自Beyond,自從家駒的離開後已漸少接觸!估不到這夜可以到Tokio Joe用嘴巴來搖滾一頓呢! Tokio Joe可說是蘭桂坊的老店而我則是首次來幫襯,聽聞店家的新穎的卷物很受客人歡迎,那一於待我會會它吧! 甫坐下侍應送來餐前小食是番茄沙律,以油醋汁調味還加入了香口的油葱,吃下味道清新又開胃。 接力的是Tuna Salad$255同走酸香路線的吞拿魚刺身新鮮度無容置疑,刺身沒帶丁點酸味質感柔軟十分可口,伴碟的沙律菜亦是爽脆非常,整體表現十分不俗喔!! 再來是Spicy Toro Tartar$295香辣的口味令味蕾雀躍起來,帶點中式辣椒醬的口味很有驚喜,配合柔滑的拖羅混上脆脆炸片跟爽甜的生菜同吃確精彩。 到這夜的重頭戲Rock and Roll Combo$180,這價位便可享足12件特色卷物絕對是超值之選。 6款搖滾卷物分別是ROLLS OF DYNAMIT、RAINBOW、MANGO STAR、SPICY SALMON TEMPURA 、SPICY TUNA CRUNCH、TUNA SASHIMI ROLL WITH CUCUMBE

6款搖滾卷物分別是ROLLS OF DYNAMIT、RAINBOW、MANGO STAR、SPICY SALMON TEMPURA 、SPICY TUNA CRUNCH、TUNA SASHIMI ROLL WITH CUCUMBER,色彩色繽紛說是看已教人心花怒放!

TUNA SASHIMI ROLL WITH CUCUMBER是以青瓜包裹著吞拿魚刺身和牛油果,清麗的口感加上優質的吞拿魚吃得我十分舒服。

RAINBOW內有甜蝦、蟹柳和牛油果等材料,面層蓋上三文魚和吞拿魚刺身,因色彩繽紛貌似彩虹因而以此命名。

MANGO STAR是蟹肉與牛油果加青瓜的組合,最特別是在卷物面加上了芒果醬汁,吃下有柔滑口感加香甜味道十分合我口胃呢!

SPICY SALMON TEMPURA內裡盡是三文魚天婦羅,脆脆的咬口很有快樂的感覺,加上牛油果作伴令口感更加豐盛。

SPICY TUNA CRUNCH以香辣的三文魚配炸飯團,吃下微辣兼香脆咬口過癮兼好吃。

ROLLS OF DYNAMITE上鋪閃閃發光的滿飛魚子,內裡包裹著炸蝦天婦羅和牛油果,小小的一件味道極為吸引。

另外我點上Kelp-Grilled Seabass$265作為主菜海鱸魚燒至香嫩油潤,魚面加有香甜的蛋黃醬吃下味道甜美,怕膩的可以灑上青檸汁吃更為可口。

牛魔皇好友主菜鐵選Beef Goma Fumi$255,牛肉以炭燒來炮製徒添香氣,而醬汁則以甜甜麻醬作主導味道很特別呢!Rock and Roll Never Die Yeah!!
2019-11-28
2019-11-22 455 瀏覽
夜晚係上環收工,本身想去銅鑼灣食壽司。但由於太塞車,所以openrice搵左間附近既日本餐廳。呢排大部分香港人一收工都係-鐘聲響起歸家的訊號-所以餐廳7點左右都無咩人,夜多少少就多返4-5枱,不過清一色外國人。餐廳裝修唔錯,不過刺身一般,壽司還可以,天婦羅建議唔好叫,因為炸粉唔好夠同仲好大浸油益味。餐廳應該主打返外國人口味,正正常常。係我食日本野嘴刁,要求高所以評價一般。不過侍應服務幾好,埋單除左酒外仲有8折一個刺身拼盤,一個壽司拼盤,一個蔬菜天婦羅同300ml清酒,埋單都係一千頭,唔算貴

餐廳應該主打返外國人口味,正正常常。
係我食日本野嘴刁,要求高所以評價一般。

不過侍應服務幾好,埋單除左酒外仲有8折

2019-11-21
2019-11-21 1075 瀏覽
那些年 Tokio Joe 在蘭桂坊開業,我曾經趨之若鶩,非常喜歡她的創意新派卷物,但在當年來說,收費算是進取,現在就變得相當合理,二百多元一份卷物平常不過。今日特意走來搖滾一番,嚐嚐朋友激讚的平靚正 Rock and Roll Combo,嚐新的同時重溫一些經典。蕃茄前菜調以醒胃的酸醋汁,新鮮汁豐富。Tuna Salad $255吞拿魚刺身藏在沙律底下,豐腴柔軟,沙律汁甜蜜酸味平衡。Rock and Roll Combo $180兩百元有找的六款卷物在這店相對實惠,卻沒有將貨就價,味道亦相當好。刺身取材三文魚蓉及吞拿魚蓉為主,並非甚麼高價貨,但刻意配搭不同脆脆口感的材料作出變化,這個心思有趣,再加上微辣的口味及份量十足,好食又抵食。位於左下角的 Spicy Tuna Crunch 體積最大,皆因下層是脆米飯,輕辣吞拿魚茸配炸過的壽司,對比強烈,吃起來口感非常好。後面的 Rolls of Dynamite,沾上蟹子增卜脆。雙雙對對彩色的是 Rainbow,三款刺身配玉子。最喜歡 Spicy Salmon Tempura,裏面藏有天婦羅炸漿,沒期望卻突然出現香脆,口感意外驚喜,辣辣地味道

蕃茄前菜
蕃茄前菜
調以醒胃的酸醋汁,新鮮汁豐富。

Tuna Salad $255

Tuna Salad255

吞拿魚刺身藏在沙律底下,豐腴柔軟,沙律汁甜蜜酸味平衡。

Rock and Roll Combo $180

Rainbow

雙雙對對彩色的是 Rainbow,三款刺身配玉子。

Spicy Salmon Tempura

最喜歡 Spicy Salmon Tempura,裏面藏有天婦羅炸漿,沒期望卻突然出現香脆,口感意外驚喜,辣辣地味道我喜歡。

Rock and Roll Combo

賣相另類如白色卷物的是 Tuna Sashimi Roll with Cucumber,黃瓜的爽脆配搭又是不同。

Tuna

Tuna, 不脆只微辣的吞拿魚蓉卷。

Spicy Toro Tartar $295

Spicy Toro Tartar

辣辣地的吞拿魚蓉幾好味,份量十足,成功之處更在生菜夠爽脆,口感如魚蓉貼在脆片上,而且生菜更加薄,包著吃,脆軟對比強之口感。

這是今晚我最喜歡的菜式。

Beef Goma Fumi $255

Beef Goma Fumi

送上來已嗅到燒肉香,牛肉鬆軟入味,燒至恰到好處。

Kelp-Grilled Seabass $265

Kelp-Grilled Seabass

魚肉肥美軟滑,不過以麵鼓醬及蛋黃醬混合的醬汁未免太濃,蓋過了主角之風頭。

甜點

甜點

贈送的水果及雪糕,沒有投訴的地方。
2019-11-14
Tuna Salad255
Spicy Toro Tartar
Beef Goma Fumi
Kelp-Grilled Seabass
2019-11-21 601 瀏覽
蘭桂芳絕對是港人熟識的地方,但當中的店舖總會隨著時日而轉變,然而其中一間日式居酒屋卻䇄立於此以十年計,每晚依縣客似雲來,經常坐無虛席。占苗終於找到朋友到來一嚐,細味一下她們引以為傲的卷物。 一開始,當然要來點沙律來清新一番,舒解一下燥氣。Tuna Salad正好有刺身,又有新鮮的蔬菜,夾在一起吃,十分清新開胃。 走進這裡,彷彿有種走進吞拿魚專門店一樣,多款菜式也會用上。一道Spicy Toro Tartar充份展現出吞拿魚的美味,由於在拖羅蓉中加入了多款香料及脆片,多添了一份刺激的辣香及香脆的口感,再以生菜包著來吃,可減輕一下膩滯的感覺,使人覺得刺激又滿足。 來到主角出場了,目的就是為了一嚐她們的招牌卷物,碰巧她們為了紀念多年來的卷物歷史,推出了名為「Rock & Roll Combo」,內裡包括了不同時期在店中最蝪銷的卷物,現在一下子可以品嚐得到歷來的美味。各款卷物各有特式,Rainbow是當中最為色彩豔麗的,在卷物上舖有三文魚、吞拿魚及油甘魚的刺身;Rolls of Dynamite則用上大家喜愛的牛油果,款式及味道真是包羅萬有。 用過卷物後,Beef Goma Fumi的
用過卷物後,Beef Goma Fumi的份量頗多,表面燒得微焦香口,內裡又恰到好處,淋上燒汁及麻醬,別有一番滋味,就算再飽也吃得下。
來到最後的主菜,Kelp-grilled Seabass用上了味噌及蛋黃醬來調味,吃起來相當惹味,初時以為海鱸魚會不及鱈魚嫩滑,但事實證明不是,一樣也可以很美味。
甜品簡簡單單地只點上水果及雪葩雪糕,清新解膩。
  • Beef Goma Fumi
2019-10-20 568 瀏覽
"蘭桂坊"對於唔好酒既我幾乎係一個禁地, 如果唔係朋友豪爽請客, 我都唔知原來蘭桂坊有間超高質既日本居酒屋, 食過令我讚口不絕, 驚喜又好食!呢間餐廳格調富有日本居酒屋風格, 有唔少外國人幫襯, 一邊為壽司吧檯, 另一邊設有酒吧, 不但提供日本料理, 更有調酒飲品供應。正好餐廳介紹呢個新推出Menu, 朋友亦很有興趣一試,   【TUNA SALAD】HK$255上檯時看似沒什麼特別既一款沙律菜, 原來片片吞拿魚整齊地佈於最底, 整碟沙律酸尾尾, 愈食愈開胃, 另配有一碟番茄片, 清甜可口~集1990至2020每十年既人氣Signature壽司, 每啖都食到美味回憶。【ROCK AND ROLL COMBO】HK$180 1990 Rainbow roll: 可謂卷物始祖, 卷物包住甜蛋、蟹柳, 面層佈上魚生片2000 Spicy tuna roll: 微辣吞拿魚配上自家秘製醬汁2000 Spicy salmon tempura roll: 微辣三文魚配蛋黃醬, 面層再有牛油果, 口感棉棉2010 Spicy crunch roll: 壽司飯表面被炸至脆脆的而不油膩, 微辣吞拿魚蓉夾集

正好餐廳介紹呢個新推出Menu, 朋友亦很有興趣一試,

【TUNA SALAD】HK$255
TUNA SALAD

【ROCK AND ROLL COMBO】HK$180
2010 Spicy crunch roll: 壽司飯表面被炸至脆脆的而不油膩, 微辣吞拿魚蓉夾集左脆脆, 層次豐富
2020 New Dynamite roll: 卷住既天婦羅炸蝦依然很脆, 隻蝦仲幾爽, 表面有蟹籽增加口感層次
2020 Fresh tuna sashimi roll: 吞拿魚卷住牛油果, 配搭簡單更易食到吞拿魚魚香
ROCK AND ROLL COMBO

【SPICY TORO TARTAR】HK$295
以生菜取代紫菜, 多了一份清新。軟棉棉既拖羅中夾集些少脆片, 口感有層次, 除左有陣陣魚香, 仲有微微辣度, 勁正!

SPICY TORO TARTAR

【BEEF GOMA FUMI】HK$255
表面有微炭燒香, 芝麻醬汁甜甜地, 牛肉富有豐富肉汁, 肉味很濃, 配上旁邊既沙律, 可以平均一下口腔中既濃郁味。

BEEF GOMA FUMI

【KELP-GRILLED SEABASS】HK$265
鱸魚質地超嫩滑, 表面佈上一層蛋黃醬再經火灸, 迫出魚油, 同時亦食到甜甜地既醬汁。

KELP-GRILLED SEABASS

食埋甜品就係完美總結, 甜品併盤有芝麻同埋抹茶味雪糕球、西瓜、蜜瓜同埋酸尾尾既柚子雪葩, 正好為豐富晚餐消消濟。
2019-10-16
TUNA SALAD
ROCK AND ROLL COMBO
SPICY TORO TARTAR
BEEF GOMA FUMI
KELP-GRILLED SEABASS
2019-06-15 2227 瀏覽
中環搵食一定唔少得去蘭桂坊呢間日式餐廳喺蘭桂坊入邊嘅橫街,有啲難搵間餐廳都算大,都擺到好多枱,而枱之間又唔係好迫,亦都唔嘈,都算坐得舒服👍🏼叫左野食之後就立即上左枝豆鹹味啱啱好 唔會太淋個麵豉湯鹹咗少少😢重點!呢個丼飯超好食🥰🥰🥰吞拿魚茸超滑、超香佢雖然叫Spicy Tuna Spicy Salmon Don, 但係唔算辣(連我呢啲譚仔10小辣到食唔到嘅人都覺得冇問題)小小辣味反而令到成個飯更加惹味、好開胃脆脆紫菜包住啲飯食尤其正😋佢都好足料,好多飯,食到一半已經有啲飽我個frd 叫左另一個combo set佢話味道都唔錯, d sashimi 好新鮮估唔到仲有飯後生果飽到食唔到🤣🤣雖然呢間餐廳都偏貴,但係都物有所值👍🏼
中環搵食一定唔少得去蘭桂坊
呢間日式餐廳喺蘭桂坊入邊嘅橫街,有啲難搵

叫左野食之後就立即上左枝豆

鹹味啱啱好 唔會太淋

個麵豉湯鹹咗少少😢

Spicy  Tuna and Spicy Salmon Don

重點!呢個丼飯超好食🥰🥰🥰
吞拿魚茸超滑、超香
脆脆紫菜包住啲飯食尤其正😋
佢都好足料,好多飯,食到一半已經有啲飽

我個frd 叫左另一個combo set
佢話味道都唔錯, d sashimi 好新鮮

Sashimi  and  Yaki  Ramen  Tei

估唔到仲有飯後生果

飽到食唔到🤣🤣

雖然呢間餐廳都偏貴,但係都物有所值👍🏼
  • Spicy  Tuna  Spicy  Salmon  Don