The Pizza Project最熱門最多人推薦既pizza一定係佢既carbonara🤩呢度lunch time 好抵食,lunch menu包前菜、pizza同甜品,不過要留意既係佢既menu每個禮拜都轉,如果你有特別邊一款pizza想食既話,最好去之前睇一睇佢最新update既menu。呢度環境同埋野食都好高質🥰pizza係手工pizza即叫即整,所以要等一陣,不過食完前菜就差唔多等到。前菜、pizza、同埋甜品所有野都好好味,絕對值得黎試!  就算唔係lunch time黎佢地都仲有個project tasting menu,貴啲,不過都算抵食!有興趣既可以去試下!  1⃣️Carbonara($133)呢個係黎呢度必點既!卡邦尼意粉就食得多,卡邦尼pizza真係第一次食!賣相好靚😍啱啱焗出黎批邊仲好脆。呢度既pizza批底算係薄脆既類型,批邊厚啲,但係一啲都唔乾,一樣帶少少脆脆地既口感👍  有煙肉、鵪鶉蛋、蕃茄醬、芝士,食落唔係好有卡邦尼意粉果種味道,但係係好食既!煙肉鹹鹹脆脆、鵪鶉蛋半熟,食落有流心效果,配合埋啲蕃茄醬同芝士食,成個組合好邪惡但係好好食!呢個絕對係睇得又食得!

1⃣️Carbonara($133)
carbonara

2⃣️Nduja($128)
nduja
辣肉腸pizza。辣肉腸好大片鋪係pizza既面,加上蕃茄醬同芝士,係好經典既一款pizza。辣肉腸既味道好夠,加埋啲芝士同蕃茄醬更加鹹香,覺得呢款比較啱重口味人士😛我自己就好鍾意❤️

3⃣️Zucchini E Pesto($118)
zucchini e pesto
Pesto既pizza我都係第一次食,一黎到已經比佢好香既青醬同芝士味驚艷到😳pizza既面頭鋪滿左青醬同埋芝士碎,比較特別既係佢竟然仲有義大利青瓜。食落青醬既味感覺令成個pizza冇咁heavy,同時芝士加青醬既味道香濃,青瓜反而冇我想像中咁搶戲,味道好溫和,唔會感覺好突兀,反而好融入到個pizza到😋

4⃣️Margherita($118)
margherita
最經典既margherita。蕃茄醬加水牛芝士🧀可能我地擺左陣先食,所以水牛芝士凍左啲冇拉絲既效果,另外覺得水牛芝士既份量可以再多啲🙈不過覺得呢間既批底真係好中我胃口,所以即使最平凡既味道我都一樣好鍾意。

5⃣️Tomato Salad(跟餐)
因為我自己唔係特別鍾意食蕃茄🍅所以我麻麻地呢個沙律。但係朋友食完覺得呢個沙律勁好食,仲話係咁多款前菜入面最好食果款😲鍾意食蕃茄既人可以試下睇下認唔認同😂

6⃣️Parma and Parmigiano(跟餐)
我最鍾意呢款前菜!用18個月風乾既帕瑪火腿,配埋佢烘過既麵包,加啲芝士食,鹹香味十足!而且加埋芝士同包一齊食balance 到火腿既鹹味,好好味🤩

7⃣️Project Salad(跟餐)
前菜我地嗌左兩個呢個沙律,入面有啲紅洋蔥、各式既菜、車厘茄、紅椒粒同埋南瓜籽,配上蜜糖芥末醬。醬唔算好多,感覺幾輕盈,成個沙律食落感覺都好fresh!不過個沙律就比較普通。

8⃣️Pici Tiramisu(跟餐+$10)
pici tiramisu
Pizza Projec同Pici係同一個集團既,我諗好多人都識得Pici 啦,我就聽過但係未試過。見到呢度有同Pici 一樣既Tiramisu賣,緊係要試下!Tiramisu 啲cream同mascaphone cheese 好滑😍面頭既可可粉偏甘,但係整體個cream係偏甜左啲,食到底有lady finger,浸滿espresso,大力啲畢落去既時候仲見到有啲咖啡漏左出黎🤤不過我個人覺得佢既咖啡味唔夠濃。鍾意甜野既人會比較鍾意呢個Tiramisu,但係如果係追求咖啡香味既話呢個就未必啱你la。
carbonara
nduja