2018-03-02
今晚突然好想食辣嘢,但中環唔多川菜食店,上網搵倒呢間瘋狂小面就同朋友嚟試下。我見個個都推薦瘋狂缽缽雞,所以就同朋友嗌咗個二人份量試下,有30串肉,30串菜($238)。店員同我哋講,正宗四川食法係凍食,會無咁熱氣,但如果我哋慣食熱嘢的話,佢可以整暖d比我哋。咁我哋最終揀咗熱食,bb辣。佢係一盤咁上,每樣食物由一支竹籤拮住,幾得意。我以為一定會好油,點知都ok喎,唔算太油。我記得嘅食物有魷魚,雞腳,蓮藕片,腐竹,菇,菜心,西蘭花。另外我哋再share咗一個麵餐,揀咗A+B+C+D ($93)。我哋要咗酸辣粉,凍檸茶(+另加$3),棒棒雞(另加$28),成都老冰粉。個酸辣粉我哋揀咗bb辣,又係唔算油,都幾好食。至於個棒棒雞個份量比我想像中少,但佢好多芝麻,個汁好香!最後食甜品,第一次食冰粉,其實唔知咩嚟,好似jelly咁,都幾解渴架!係中環嚟講,有set食,有麵有餸有飲品$100倒其實都唔算貴,店員服務態度又幾好,下次會再同朋友嚟食!
個酸辣粉我哋揀咗bb辣,又係唔算油,都幾好食。
至於個棒棒雞個份量比我想像中少,但佢好多芝麻,個汁好香!