2020-09-18 3676 瀏覽
原來中環有間好味韓國餐廳!今日行到大汗疊細汗,見到大館隔離呢間餐廳寫住We’re Open就入咗去。雖然係週末午飯時間,但鋪頭大概因為疫情關係完全冇客人⋯⋯韓式宮廷炒年糕($95):唔辣嘅炒年糕!睇呢度嘅menu覺得佢重視健康,有gluten-free,superfood等選擇。年糕軟糯,有木耳蘿蔔絲肉碎,蛋黃蛋白仲分開煎,好有心思!韓式辣醬炸雞($103):同出面連鎖店食開嘅炸雞唔同,可能因為係新鮮炸起,所以唔係油冧冧,反而個皮超級脆!入面啲肉唔柴唔乾,加埋個辣醬(都幾辣㗎)食到停唔到口!伴菜係紅菜頭,水都加咗檸檬,(唔知係咪)老闆娘好溫暖,仲話紅菜頭對女仔好,又同我哋吹下水咁,介紹我哋可以去邊飲咖啡。另外衛生防疫都做得好好,比搓手液我哋消毒,又比口罩袋我哋放口罩。因為好鐘意小小的店同溫暖的姨姨,所以好希望疫情過後lunch都可以時常去食 ❤️for some reason, i always have a craving for korean food so it makes me happy when i am able to locate another good korean

for some reason, i always have a craving for korean food so it makes me happy when i am able to locate another good korean restaurant in Central! everything is on point and the ambience is cozy. couldn’t ask for more.