餐廳: 瘋狂小面 (佳德商業大廈)
資訊:

2019-08-27 1512 瀏覽
呢排做野做到好燥底,就決定搵啲辣野食去發洩一下,知道士丹利街有呢間瘋狂小麵,係南記隔離上一樓就到。晚市呢度都幾多人。卡位坐滿左所以我地揀左做吧台位。呢度裝修好靚啊,裝修好有古代感覺。呢度全日用同一個餐牌,都有套餐選擇,我地每人叫左個A+B+C+D=$98既套餐。瘋狂大排麵,揀左紅湯,即係帶辣既湯,要BB辣同BB麻,大排即係豬軟骨,燜得幾腍,而且都有三大舊,好足料!早聽聞呢度比較辣,我以BB辣度啱曬我呢啲平時係出面食開少辣既人,而又不失風味。如果完全唔食得辣既人都以揀白湯。麵口感幾似擔擔麵,好有咬口既質感,超鍾意!飲品我唔想飲凍飲,就加$6要左杯柚子茶,甜度剛好,就算係熱飲,解辣都一流!我朋友就點左瘋狂肥腸麵,一樣好足料,而且豬腸整得好腍,肥瘦適中,d腸吸埋d 辣湯一齊食,別有一留風味。我朋友就加$6點左冰糖雪梨汁,杯野唔會太甜,可以中和返麵既辣味。我加左$32要個夫妻肺片,都有四五塊,每塊都爽口彈牙,用紅油浸住,而又唔太辣,夠曬正宗。我個朋友就加左$32點左個侍應推介既鐘水餃。呢碟賣相有d似紅油抄手,但一食落口就食到滿滿既肉汁同新鮮豬肉,而且味道出奇地唔太辣,入面有啲醋,酸酸地,算係有

我個朋友就加左$32點左個侍應推介既鐘水餃。呢碟賣相有d似紅油抄手,但一食落口就食到滿滿既肉汁同新鮮豬肉,而且味道出奇地唔太辣,入面有啲醋,酸酸地,算係有驚喜。

甜品方面就揀左酒槽粉子。入面係一粒粒角切,白色既粉粒子,口感同丸子差唔多,都係好有咬口,但份量就多好多,鍾意口感既人士一定覺得好爽!

另外我地又點左成都老冰粉。冰粉晶瑩通透, 味道清甜,撘配剛剛食完既辣麵,一辣一甜,味道不錯。
2019-08-26
  • 瘋狂大排面