餐廳: Cuisine Culture
資訊:

2021-07-29 1547 瀏覽
今日經朋友介紹去左位於中環既Cuisine Culture,餐廳身處嘅大廈比較舊,而且Cuisine Culture 位於角落位,用「隱世」二字形容就最適合不過。餐廳俾我一種身處法國小酒館既感覺,裝潢簡約,到處貼滿法國國旗,為餐廳營造出輕鬆悠閒嘅氛圍🇫🇷- 龍蝦湯味道非常濃郁,每一啖都充滿龍蝦原味道,質感滑稠,另外每人仲送上一片蒜蓉包。- 法式焗蝸牛🐌餐廳貼心地提供鉗同小叉。蝸牛肉質帶有嚼勁,配搭法式蒜香奶油醬提升整體風味,而且香氣四溢,每一隻蝸牛下面仲有薯蓉,質感香滑,而且帶有牛油香味。- 黑松露野菌意粉餐廳一啲都唔吝嗇,黑松露醬落得超多,令每一啖意粉都沾上黑松露醬,加上野菌嘅獨特香味,味道超級濃郁。- 法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔外皮酥脆,完美地鎖住肉香同水份,所以肉質比我想像中嫩滑得多。薯仔散發陣陣鴨油既香味,外脆內軟👍🏻- 酥皮蘋果批配雲呢拿雪糕蘋果批非常精緻,賣相有少少似薄餅,批邊香脆厚身,入面整齊咁放上蘋果片,非常精緻。蘋果非常香甜濕潤,整體完全唔油膩😍上至龍蝦湯下至主菜甜品都有驚喜,尤其係法式鴨腿同酥皮蘋果批😋。係輕鬆休閒嘅環境之下,我同朋友更加自在,可以暢所欲言,朋友果然無

- 龍蝦湯

- 法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔
法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔

- 酥皮蘋果批配雲呢拿雪糕
酥皮蘋果批配雲呢拿雪糕

上至龍蝦湯下至主菜甜品都有驚喜,尤其係法式鴨腿同酥皮蘋果批😋。係輕鬆休閒嘅環境之下,我同朋友更加自在,可以暢所欲言,朋友果然無介紹錯!
2021-07-19
龍蝦湯