2013-01-24
昨日中午訂位話滿了位,無得訂,今晚7點半去到試下排位睇下有無位,即時有位.一坐底沒有茶類選擇,已經放下.由於羊肉刷刷鍋好特式,就食火鍋,不炒嘢食.鍋底只有清湯,沒有咩湯底選.醬油有辣豉油,豉油,魚露,蔥,莞茜,沙茶醬,紹酒/花雕(吾記得咩酒),醋.....有D吾知係咩.我們叫了肉包丸,菠菜,羊肉拼牛肉($160)WAITER話可以雙拼],醉雞,蝦片(其實係開邊去殼的大蝦)[WAITER介紹的],份量都幾多,1JAR生渣茶味道與其他餐廳一樣,無咩特別.醉雞同蝦片都好食,醉雞好重酒味,蝦片隻開邊蝦好大又吾使去殼.羊肉不太重羊味,羊肉同牛肉其實機切得太薄太碎,一般般,但食羊肉鍋無可能無羊.好飽,最後,每枱都送上每人一個小小SIZE的高力豆沙,好完美的晚餐句號
我們叫了肉包丸,菠菜,羊肉拼牛肉($160)[MENU上只有ONLY牛肉,ONLY羊肉$160,個WAITER話可以雙拼],醉雞,蝦片(其實係開邊去殼的大蝦)[WAITER介紹的],份量都幾多,1JAR生渣茶味道與其他餐廳一樣,無咩特別.