2021-09-08
喺中環見完客,同事話食個快dinner 再返公司,之前聽朋友講過士丹利街有間上樓餐廳食重慶麻辣拉麵好好食,search 下立即揾倒!餐廳裝潢有心思,中國風設計又型又企理!Menu 主打套麵食套餐,包括:A(拉麵)+B(飲品)+C(小食)+D(甜品)嘅組合,自算配塔,豐儉由人,價錢大約$78-$116不等。🌶️瘋狂牛肉面🍜 $116 (加飲品同小食)除左湯底可以揀白湯或紅湯,仲可走揀辣味,麻味,走蔥芫茜、花生之類,我就點左紅湯少麻同普通辣,湯頭香味濃郁!少左麻但辣味依然勁香!牛肉鬆軟嫩滑,忟得入味而且咬落有韌度,最驚喜係麵質!餐牌寫”新鮮水麵”唔係浪得虛名,口感彈牙!一食愛上!🌶️瘋狂肥腸面🍜$78 (跟飲品)同事果碗係普通乜都唔加唔減,好明顯色澤上紅D,食落都係辣小小!用滷水煮過的大腸洗得好乾淨,食落有咬口,好香又入味!原味湯底更掛湯,湯頭麻度同辣度平均!好味!🌶️捧捧雞 +$32 一望落去辣油浸住以為好辣,其實係還可以接受嘅辣,雞肉有雞髀同雞胸等,細細碟嘅捧捧雞份量都好足!推介! 🧃飲品- 冰糖雪梨汁同酸酸甜甜嘅烏梅汁,兩款都清甜好味!啱哂飲完辣嘢飲!
🌶️瘋狂牛肉面🍜 $116 (加飲品同小食)
🌶️瘋狂肥腸面🍜$78 (跟飲品)
🌶️捧捧雞 +$32