2017-10-29
如題,真係世紀大伏,點解呢?原因如下:首先,喺Facebook見到有專頁吹捧呢間野好食,賣相又好好,於是我今日就同朋友去試吓。下午三點,一早已經book咗位,但都等左三個字到先有得入座,以為咁爆應該都真係幾好食,睇個meun大部份野都算貴,但又真係好想試佢啲龍蝦嘅產品,於是我就叫左龍蝦pizza同忌廉咖喱烏冬加吉列牛。等既期間,我同我朋友都叫咗嘢飲,我朋友叫咗杯latte,個拉花拉到勁核突,拉花核突都算,拉花唔係重點,重點係杯latte唔係熱嘅,只係暖暖地。侍應送上餐具,餐具有跡,都算,依然期待佢食物嘅出品。終於,龍蝦pizza 10分鐘倒就送到,已經心知不妙,估計咁快送到嘅Pizza應該唔係即焗,但唔緊要好食就得。一拎上手,又係唔熱,只係微暖。一間餐廳可以連Pizza都整到係微暖,究竟係有幾冇誠意?佢係簿批,但個批底一啲都唔脆,而且上邊啲龍蝦好大浸腥味,極度唔新鮮,亦都好大浸雪藏味。個醬汁好奇怪,而其他海鮮亦都係得雪藏味而無乜其他味。我地唔想浪費,所以就算覺得咁難食都堅持食埋佢,但食到最後剩低兩塊,真係頂唔順,難食到想嘔。難食指數10/10!!!之後我同朋友就見吉列牛嚟到,轉戰吉列牛
之後我同朋友就見吉列牛嚟到,轉戰吉列牛。但一上枱,見到咁熟,塊牛應該煮得幾老。我叫朋友試吓先,佢話塊牛韌到咬唔到,然後佢都夾左舊俾我叫我試吓。其實我食完個龍蝦已經唔想再食啲唔好味既野,因為個pizza真係令我無哂胃口。但係朋友不斷叫我試,於是我都食咗兩舊牛肉,一放入口真係好老又好鞋,難食指數8/10。至於個忌廉咖喱烏冬,就冇乜特別,唔算伏,但亦稱唔上好味。
3:00p.m.食埋單$400幾,但係個人認為好難食。