2022-10-13 104 瀏覽
企喺門口已經聞到好濃郁嘅藥材湯味道,勁香!今日想清清地打個邊爐,所以我哋就叫咗個姬松茸冬瓜湯底。呢個湯底真係同屋企嗰啲足料無味精湯一樣,趁火鍋配料未上嚟即刻飲啖湯先,第一啖飲落去勁清甜,即刻飲多幾碗!呢個火鍋店係私房菜嘅格局,我見到佢嘅餐牌都有唔少嘅選擇,今次我哋就叫咗幾樣佢哋店內幾受歡迎嘅食物!百花釀油條 must try將蝦滑釀落油炸鬼,一上枱仲係熱辣辣嘅,估計係啱啱廚房炸出嚟,所以就咁食都好好食好脆;另一個食法就係打邊爐,會吸收晒啲湯汁!黑豚肉片豚肉片好嫩完全唔會有渣,而且肥瘦均勻唔會覺得油膩,有啲似食緊拉麵嗰隻叉燒咁!牛三併 must try有雪花牛柳粒、特尚手切牛及本地手切牛!每款都有唔同嘅口感,雪花牛柳粒充滿油脂但唔膩亦唔會韌;而特尚及本地手切牛嘅分別係有款係入口即溶嘅感覺,另一款就係較彈牙及重牛味!呢個三併必須要叫,嗜牛者一定鍾意!鮮打四寶丸四寶丸包括有墨魚丸、蝦丸、豬肉丸及牛肉丸,款款都係手打夠晒彈牙,仲食到每粒嘅真材實料!雙拼餃子分別係木耳鮮蝦雲吞,同埋西洋菜香菇餃。前者薄皮爆多餡,後者應該放咗(馬蹄/沙葛?)令到口感爽脆!田園盛點解要特登去講佢個田園盛?因為佢就連菜
企喺門口已經聞到好濃郁嘅藥材湯味道,勁香!

百花釀油條 must try

黑豚肉片

牛三併 must try

鮮打四寶丸

雙拼餃子
分別係木耳鮮蝦雲吞,同埋西洋菜香菇餃。
前者薄皮爆多餡,後者應該放咗(馬蹄/沙葛?)令到口感爽脆!

田園盛
點解要特登去講佢個田園盛?因為佢就連菜都咁高質!以往其他店叫蔬菜拼盤質素都好參差,但係佢呢個拼盤真係樣樣都係精選,蘿蔔粟米夠甜、蔬菜夠嫩、蕃茄夠鮮!

最後讚一讚店員既服務都好周到,周不時會主動睇下我地使唔使加湯斟水!