2017-10-27 94 瀏覽
今日同朋友黎開灣仔,食飯時間但又唔熟依邊,所以就入黎試下。門口放左2個menu,可以睇下啱唔啱食先入去。一入到去,好欣賞門口掛左高低不一既燈泡,成個舖面好有格調。點餐時,因為我都幾鍾情於黑蒜油,我就選擇了黑武士,我揀左幼麵,軟硬度正常,湯濃度正常,油濃度正常,御屋叉燒,青蔥同椰菜都係正常。除左拉麵之外,我地仲叫左個蒲燒鰻魚丼,串燒(雞皮同燒墨魚咀) ,波子汽水同巨峰提子。首先上枱既緊係野飲,波子汽水係童年回憶 ,真係好正。咁我不嬲就麻麻巨峰提子,但朋友叫我飲一啖,咁我就飲下喇! 一飲之下,大有驚喜!陣味唔單止接受到,裡面仲有粒粒架! 大力推薦!👍🏼👍🏼👍🏼之後上枱既係鰻魚丼,鰻魚比我想像中大件 下底仲有d蛋條,每次最怕食丼就係d餸唔夠飯分,但今次係完全夠既!每啖飯都可以用一啖鰻魚同蛋去送,d鰻魚仲要係暖架!👍🏼👍🏼👍🏼之後上既係拉麵,個湯好香,不過湯底比我想像上無甘濃,所以下次去食會揀濃味。叉燒我揀左mix,好surprise 地兩舊都好林,好好味!麵底唔會太林或太硬,啱啱好,隻蛋係十分流心既,正!最後上既係串燒 雞皮燒得好脆,而墨魚咀係好有咬口。就黎食完既時候 待應fill左罐

一入到去,好欣賞門口掛左高低不一既燈泡,成個舖面好有格調。

最後上既係串燒 雞皮燒得好脆,而墨魚咀係好有咬口。

就黎食完既時候 待應fill左罐辣芽菜 正中my favourite ❤
如果中意食芽菜既記得一食 我食左半罐 哈哈👍🏼👍🏼👍🏼

日本嘢黎講 價錢幾抵玩,不過如果想試,可能要預早去,因為我見都幾多人食下。