2021-09-22 794 瀏覽
這間餐廳跟同事食過好幾次午餐,今日同老公來吃晚餐~叫左個二人餐,好似都抵食我揀左芝士焗釀大啡菇配香草蕃茄汁做頭盤,老公要左龍蝦湯大啡菇好腍鎖住好多汁,一切一咬都充滿水分~!加上香草蕃茄汁好好食,酸甜度適中好清新,好多鮮茄肉和鮮茄蓉,完全合我這個蕃茄控的口味!這個汁真的冇得輸!配埋芝士一起焗,滋味都足又不會膩~龍蝦湯都好濃龍蝦味,而且有不少龍蝦肉加強口感~湯不會太稀或太穠,細滑易入口我們選了紅酒燴和牛肋肉配長通粉紅酒汁味道比較濃,非常適合伴長通粉一起吃,和牛肋肉煮得非常之腍,而且好入味,整體都配搭得好好~Pizza選了BBQ烤雞肉pizza配料比想像中多,而且烤雞肉配上燒烤醬十分惹味!但整體味道不會太強烈,我還加了大啡菇的蕃茄汁一起吃~飲品係Green point和strawberry ice cream floatGreen Point, 其實是菠蘿梳打的味道,甜度適中,幾香菠蘿味~strawberry ice cream float, 味道香甜,非常有士多啤梨味,仲有一球雲呢拿味雪糕,雪糕當中夾雜了一些冰塊,個人覺得比起就這樣光食了這球雪糕,反而讓它慢慢融化在飲品中,再一起喝,士多啤
這間餐廳跟同事食過好幾次午餐,今日同老公來吃晚餐~

叫左個二人餐,好似都抵食
我揀左芝士焗釀大啡菇配香草蕃茄汁做頭盤,老公要左龍蝦湯

我們選了紅酒燴和牛肋肉配長通粉

紅酒汁味道比較濃,非常適合伴長通粉一起吃
,和牛肋肉煮得非常之腍,而且好入味,整體都配搭得好好~

Pizza選了BBQ烤雞肉pizza

strawberry ice cream float,

味道香甜,非常有士多啤梨味,仲有一球雲呢拿味雪糕,雪糕當中夾雜了一些冰塊,個人覺得比起就這樣光食了這球雪糕,反而讓它慢慢融化在飲品中,再一起喝,士多啤梨味加上雲呢拿的奶香,飲落更滑更加溫和的味道~

另外仲加咗個甜品朱古力brownie~

之前不知道朱古力brownie原來仲有焦糖香蕉同合桃作配搭,阿雪糕的冰凍口感,加上朱古力brownie和焦糖香蕉的甜味,三者不論味道和口感都配合得非常之好~brownies非常熱辣辣的,非常香濃的朱古力味,但不會太甜,所以加上焦糖香蕉一起吃就剛好了!這個甜品絕對推薦!

食物分量都非常充足,我們兩個人吃二人餐都覺得太多要打包,食物的味道、賣相和配搭都非常滿意,600元一餐都算值得

• Brownie in a pan
  • 紅酒燴和牛勒肉配蜆殼粉