2018-01-09 34 瀏覽
做完facial,喺附近搵餐廳解決晚餐,突然醒起剛才經過嘅雲吞麵店裝修古色古香,環境整潔企理,就決定入去試試其招牌雲吞麵。店員話呢度嘅雲吞、黃金魚角及南乳豬手都係招牌,可惜只得我一人,眼闊肚窄食唔到咁多,貪心嘅我唯有雙拼,點咗雲吞魚角撈($37)。喺等緊嘅時候,留意到枱面擺咗一大樽自製醃蘿蔔,客人可以自取,夾左少少黎試,醃得酸酸甜甜,調味剛好,非常醒胃。雲吞魚角撈雲吞size剛好一粒一啖。每粒雲吞都皮薄餡靚,餡料充滿肉香,配上彈牙的鮮蝦,一啖咬落去口感非常豐富飽滿。魚角亦煮得實淨有咬口,不錯。值得一讚的是麵條口感爽滑,保留口感唔會太淋,如果湯底的大地魚味道濃一點會更完美吧。最後加一杯豆漿,就係一個簡單美好嘅晚餐啦~

雲吞魚角撈

最後加一杯豆漿,就係一個簡單美好嘅晚餐啦~