2022-02-02 264 瀏覽
姨媽生日,無得出街食飯,唯有叫外賣。叫咗附近嘅必勝客同別的餐廳,講真,一路都對必勝客無乜期望,已經好耐無入餐廳食飯,只會平時一大班人聚會先會貪方便嗌佢嘅外賣。我哋8個人叫咗個二人大批套餐,包一個大批、一款小食、一款飯或麵同兩罐汽水。我哋叫咗千島海鮮芝脆批(額外要加40幾蚊)、香蒜肉絲意粉、8隻原味雞翼(另加$15)同汽水(汽水可以加錢轉綠茶或者湯)。加加埋埋大概$300。好彩路程唔遠,拎到返屋企都仲係暖嘅。最先要試嘅當然係佢嘅比薩啦,一食,咦,都唔錯喎,比想像中好好多,當然唔可以話好好食,但起碼可以食得晒。始終因為係外賣,個邊已經唔脆了,不過芝士係足料嘅。但大家都可以見到其實佢其他啲餡料都好少,海鮮少、菠蘿少、配菜少,哩個係我唔太鍾意必勝客嘅原因,唔只唔足料,佢嘅醬汁都好少,所以食落去主要係食到包味,希望佢哩方面可以改善吓。香蒜肉絲意粉由細食到大,配料亦好少,不過肉都幾香口,有好香嘅胡椒味,但蒜味就唔太夠,只可以話味道清淡,啱老人家食。原味雞翼反而唔錯,都幾入味,肉好嫩,焗嘅時間啱啱好。不過不失,但比想像中好

好彩路程唔遠,拎到返屋企都仲係暖嘅。
千島海鮮芝脆批

香蒜肉絲意粉

原味雞翼反而唔錯,都幾入味,肉好嫩,焗嘅時間啱啱好。
原味雞翼

不過不失,但比想像中好
2022-01-29
5 分鐘 (外賣自取)
原味雞翼