2021-07-10 618 瀏覽
環境:乾淨整潔,一般都係圓枱,有3個位,2個人黎既,就會有張鄧擺下野。點餐用QR code 既,食物種類都多既,但我大約晚上6:30左右到已經有小部分食物顯示售罄。價錢方面我會評為中上,2個人去點左2碗麵1個小食1杯飲品埋單300左右,台灣菜黎講算貴。食物:花鵰醉雞脾都幾入味,食得出酒味,雞脾食落口感唔柴。但粗麵略有遜色,麵粉味重,唔夠彈牙,湯底比較甜,所以評價會係合格(因為隻雞脾)。小食炸大腸,都幾好食既,炸得夠脆,加上蒜頭味道,好惹味。另一碗係麻辣鴨血麵,但轉左冬粉,類似粉絲既麵。冬粉吸湯,所以都幾好味,湯底都幾辣,但食落就真係只係得麻辣味。另外,鴨血好味既,厚身大約有4塊,都算入味既,食落口感都唔錯。最後叫左杯黑糖奶茶加珍珠,(但唔知點解落單個到話珍珠奶茶售罄,但又可以比我地加到珍珠?),味道飲落就係珍珠奶茶,黑糖味消失左,你當佢係一杯珍珠奶茶都不過不失,但黑糖奶茶就會唔合格,因為杯身見到黑糖,但飲落無黑糖味。

食物:
花鵰醉雞脾粗麵

炸大腸

小食炸大腸,都幾好食既,炸得夠脆,加上蒜頭味道,好惹味。

炸大腸