2009-09-11 18 瀏覽
琴日係好朋友生日,下晝已經黎左我屋企玩,由於壽星女好鍾情於泰國菜,所以決定去九龍城搵泰國菜食~揀左呢間金蘭花,因為近日去過幾間九龍城既泰國菜唔太掂,岩岩之前一晚又有朋友仔係呢度食完話穩陣,所以就黎試~壽星女發板,叫左冬蔭功(中)、泰式小食拼盆、泰式生蝦、炒粉絲、咸魚炒椰菜苗同埋麵包咖喱雞~冬蔭功(中):黎個樣都幾吸引,因為中間會有火架!觀賞唔錯! 湯既味道都算濃,好可惜個人嫌唔夠辣同埋偏酸泰式小食拼盆:有串燒、香葉雞、春卷同蝦餅,味道都幾好,特別個串燒尤魚,有咬口得黎唔會太刃~ 不過個沙嗲醬同泰或酸甜醬就麻麻地,沙嗲醬太甜了~泰式生蝦:雖然都比起一般既水平好,但係始終唔夠濃蝦味,亦唔夠爽身~ 反而我自己整既仲好~ 炒粉絲:全晚都唔得既一碟,d粉絲炒到一舊舊咁~ 都唔知食緊d乜落肚咸魚炒椰菜苗:呢個無乜特別~ 最特別既係咸魚炒搵唔到咸魚~麵包咖喱雞:呢個係焦點,因為我地一向都好鍾意用麵包配咖喱,所以呢個大家都食得好開心,個人黎講如果個咖喱多返d辣會更好,因為呢個偏向香甜椰汁味多~總括黎講呢度都尚算ok,起碼唔使同人逼,靜靜地食都幾舒服既~4個人,賣單$480左右,都ok~

冬蔭功(中):黎個樣都幾吸引,因為中間會有火架!觀賞唔錯!
湯既味道都算濃,好可惜個人嫌唔夠辣同埋偏酸

咸魚炒椰菜苗:呢個無乜特別~ 最特別既係咸魚炒搵唔到咸魚~

4個人,賣單$480左右,都ok~
餐廳既掛畫
冬蔭功