2019-10-20
今日同啲長輩、小朋友一大栅人食晏,自助餐應該係最佳選擇。見 Farm House 地點就腳,加上環境唔錯,姑且試吓,決定前都有睇過食評,見到多數評語都係一般,都係話食物選擇唔多,味道亦唔見突出,不試亦冇壞。不過見長者同小童有半價,咁就試吓啦。熱盤同冷盤放置唔同地區。冷凍食物如雪糕、甜品、沙律、壽司及冷麵近入口處。汽水方面,呢間 cafe 係提供支裝,可選擇可樂、雪碧、玉泉,飲支裝嘅 feel 確係唔同啲。甜品方面,真係好一般,選擇唔多,味道亦一般,我只取了芒果布甸,綠茶紅豆糕及朱古力味蛋糕,味道真係欠奉,以酒店水準嚟講,甜品控一定失望。我地12人分兩張長枱,由於空間頗寛濶,離座拎食物唔會影響到坐旁邊嘅人。入口直入盡頭就係熱盤區。提供嘅食物有牛肉,羊扒,咖喱,麵,點心,燒味。選擇比我預期好。啲叉燒、油雞切得幾厚身,口感十足。可惜冇糖水,我鐘意嘅紅豆沙、豆腐花,一律欠奉。週日大人價為398,長者及小童半價,而家大人有85折,平均一位三百幾,都算OK。