2019-09-16 315 瀏覽
首先有位有檯都冇俾我入座不過唔緊要,可能覺得忙,招呼唔到我所以要我等等...所以我去左買野飲再返轉頭等冇咁忙先入去食入座時,全店坐左一半人都冇...但係檯上好多湯汁,等左大概5分鐘先有人抹檯俾菜單我因為好多都賣晒,冇得揀嘅情況下揀左白豚湯拉麵(同店員講左走筍,落單紙都寫清楚走筍)⚠️拉麵上檯,一定要試湯先,飲左一啖...差d嘔左出黎!一大陣筍味再試碗麵另一邊嘅湯~好好多 冇咁大陣味,又試返原本果邊,都係超大陣味抄下碗拉麵~冇筍係入面,好明顯唔小心落左筍又拎返出黎對於唔食筍嘅人黎講,絕對破壞晒碗拉麵!基於只要唔係會食壞人嘅食物我都會盡力食晒,免得浪費食物,所以我最後都係夾硬食晒! 咁“專業”嘅拉麵店我真係第一次見,相信唔食筍嘅人會明白,筍汁陣味係有幾咁嚴重會破壞成碗拉麵嘅味道以為客人會食唔出?可能有人唔明筍味對我黎講有幾咁難接受~舉列:就好似有人係你碗麵落左榴槤咁🤷所以全程難聽D講就好似食緊c水拉麵咁(原諒我咁不雅,但係我諗唔到點形容湯嘅臭味)重有~~~半熟蛋第一啖就咬到超大塊蛋殼(有圖)
首先有位有檯都冇俾我入座

抄下碗拉麵~冇筍係入面,好明顯唔小心落左筍又拎返出黎

以為客人會食唔出?

重有~~~半熟蛋第一啖就咬到超大塊蛋殼(有圖)
2019-09-16
10 分鐘 (堂食)