2007-01-30 117 瀏覽
今晚同Miss食飯,想搵番間近著Poly,我地掙紮左好耐,去「霸王山莊」定呢間,最終因為想坐耐D,所以就揀呢度。我地四人($485) 叫左:蔥爆牛肉、北京填鴨、北京炒年糕、糖醋魚塊,同高力豆沙。首先蔥爆牛肉,拿左妤耐ge牛肉,無乜牛味,反而我鐘意食D蔥,好夠香。跟著北京填鴨,佢係正宗北京做法,連皮同肉一齊片,味道幾香,但皮唔夠脆炒年糕,60蚊好大碟,好多料,海味、鮮蝦等,不過我嫌年糕唔夠Q (唔識打煙X)糖醋魚塊,我好鐘意佢個汁,甜甜酸酸,不過第一啖覺得有點腥雪味,但食落就無左最後甜品高力豆沙,第一啖咬落去,口感超好,彈牙得黎又軟綿綿,可惜當咬到落D豆沙就失曬真,豆沙竟然係凍!埋單個陣好攪笑,我地問部長Poly職員有無折,佢唔係好知係乜,睇左陣就話無,之後臨走,佢問我地係咪poly學生,跟著話佢地無設discount比poly,不過下次會送甜品喎,幾識逢客!服務幾好架,值得一試,雖然每碟菜要由60至>120,但我覺得好食過黃家沙少少、翡翠多。