2023-01-10 42 瀏覽
不一樣的港式粉麵 店名與門面讓人有一種很日式的感覺 門面非常簡潔而且帶有一種高級感 完全不像傳統的魚蛋/雲吞/牛雜粉麵檔。內裏裝修精緻舒適 長木枱 壁畫 以及盆栽 猶如置身cafe中 繁忙嘅鬧市中 竟有一處如此舒適的空間 在這裏用膳確實是一種享受 牛雜 淨食$88 牛肚/牛筋/牛腸/牛膀/牛肺 處理內臟極佳沒有半點腥臭味 牛肚牛腸炆到好淋 全部食材都好入味 個炆汁好港式 但擺盤好日式招牌蘿蔔清湯崩沙腩$78 果然是招牌 清湯完全不油膩 卻有濃濃的牛骨香 崩沙腩是亮點 半肥瘦 有咬口得嚟又唔會過於柴頭 好香牛味指月手撕雞煨麵$62 醬汁非常濃稠 就好似用咗十隻雞整一碗麵嘅湯底一樣 很精華的感覺 麵條用咗上海麵 外型好似烏冬 但食落比烏冬更彈牙 雞絲嫩滑不嚡口 還加了菜碎成件事清新了不少韭菜豬肉餃(湯/煎)$48 每日新鮮包製 簡直係皮薄餡靚 個人很喜歡多菜少肉 韭菜好香好濃味 外皮煎到脆卜卜 與軟熟嘅餡料形成強烈對比 口感非常好白桃烏龍冷泡茶$20支可樂$15

白桃烏龍冷泡茶$20支
可樂$15