2023-07-25
今日行經旺角,唔知食咩好,見到間新開既店,門面裝潢得幾靚,叫「指月」,就咁聽個名,唔知係食咩,有啲好奇,所以就入左去試一試。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹滑蛋牛肉飯呢碗飯啲滑蛋好滑好嫩,用左蘭王蛋,勁有蛋味,飯粒都好香好軟身,一嚟一啖都好有嚼勁。啲蛋汁伴住啲飯同牛肉,味道好正。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹牛面珠牛筋米粉牛肉係用左騸牯牛,騸牯牛係大約在1歲左右就會閹割,經過閹割過既牛,脂肪會均勻地分布在身體不同部位,牛肉特別好食。呢碗粉啲湯底清淡唔會太濃,牛面珠牛筋煮得好軟好入味,入口滑嫩,好好味。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹酒燒雞翼啲雞翼燒得啱啱好,啲醬汁入味,啲肉質鮮嫩,啖落去都唔會太乾,啲骨頭都好易啖。啲酒香味濃郁,啲甜味啱啱好,食完啲雞翼都想再嚟一份。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹檸檬薏米水呢杯檸檬薏米水好清新,啲檸檬味唔會太濃,啲薏米口感好好,啲甜味啱啱好。飲完一杯,就覺得口渴消失咗,好舒服。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹山楂烏梅茶呢杯茶啲味道好特別,啲山楂味同烏梅味混合,啲酸味啱啱好,啲茶香都好香。飲完一杯,覺得口腔清新,仲可以幫助消化,好健康。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹總結:依間店既野食都幾有特色,味道都唔錯,用
酒燒雞翼
檸檬薏米水
山楂烏梅茶
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
總結:依間店既野食都幾有特色,味道都唔錯,用料實在,係用心既製作,有興趣試新野既朋友仔可以試下。
❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️