2016-10-30
一早訂咗位, 不過未夠1515已經排晒人龍等入座, 所以排隊等入都要時間, 呢到環境好舒服, 枱與枱之間亦都有空位, 唔會有太大壓迫感, 今次被安排座近最入既玻璃窗位, 一邊係梳化位一邊係普通櫈, 小朋友有專用既兒童餐具供應, 食物種類都好多, 冷盤有蝦, 長腳蟹, 龍蝦仔, 墨魚仔, 細螺, 沙律BAR, 不同種類既火腿, 亦有三文魚卷包, 凍蝦多士, 蟹肉多士, 蕃咖吞拿魚熱狗等等, 刺身類有三文魚, 吞拿魚, 八爪魚, 立魚, 冷麵等, 但沒有壽司類, 熱盤有點心蝦餃,燒賣, 蟹肉蒸蛋, 熱狗, 不同餡料既PIZZA, 焗肉醬通粉, 其他小菜類, 蟹粥, 炸物, 即叫即整片皮鴨, 自助餐飲有西柚汁, 紅莓汁, 橙汁, 奶茶, 滴漏咖啡等等, 甜品類係重頭戲, 種類繁多而家賣相精緻, 最特色係有榴槤製作既甜品, 雪糕類有青檸味, 朱古力味, 堤拉米素味, 同埋榴槤雪糕, 榴槤雪糕真係啖啖榴槤肉, 完全唔覺食緊雪糕總括嚟講今次下午茶自助餐, 真係有讚無彈, 甜品尤其出色, 其次係冷盤海鮮同刺身, 雖然價錢係貴咗少少, 除咗加一服務費, 又冇其他信用咭有折, 只限理工金咭同白金咭先
總括嚟講今次下午茶自助餐, 真係有讚無彈, 甜品尤其出色, 其次係冷盤海鮮同刺身, 雖然價錢係貴咗少少, 除咗加一服務費, 又冇其他信用咭有折, 只限理工金咭同白金咭先有折, 但食物質素同環境都抵返晒既, 上個月我試過樓下果間GREEN食英式下午茶三層架, 同呢到相比, 我會鍾意食呢到多啲, 因為價錢唔係相差太多, 但食物種類多