餐廳: 茶泰 (啟田商場)
資訊:

2020-05-02 525 瀏覽
最近疫情關係都好少出街食飯 今日約咗朋友食飯就嚟咗呢間餐廳😂今日雖然係假期 但係一樣有下午茶供應😮 由三點做到六點 我今日五點半入去就可以早啲食個晚餐由於唔知份量有幾多 所以我同友人就每人叫咗兩個下午茶餐 全部下午茶餐都送熱飲 我叫咗熱檸茶 不過就冇一片片嘅檸檬嘅 而係見到有啲檸檬肉喺杯茶入面 可能檸檬太貴啦😅香茅雞髀配椒鹽炸豬皮 炸髀唔算好大隻 食落都唔算好juicy 炸豬皮嘅口感就有啲似蝦片🐷輕量泰式咖喱炒金邊粉 唔係好食到 啲粉 因為比較多配菜 蝦就得細細粒 唔推薦呢個😬輕量泰式乾炒豬頸肉河粉 呢個係最正常嘅 頭抽都炒得好均勻 每條河粉都上晒色👍🏻迷你黃咖喱牛肉飯 有啲失望佢嘅牛肉係牛肉碎 而唔係一片嘅牛肉 而肉碎嘅份量比飯更多 飯得薄薄一層 唔會太飽肚😮 好彩嗌咗四個餐以三十幾蚊一個下午茶餐嚟講算係咁 得閒可以一試😛

以三十幾蚊一個下午茶餐嚟講算係咁 得閒可以一試😛